Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Betere conversie met je bedrijfsfilms? Zorg ervoor met deze 7 tips!

Je bedrijfsfilms staan als een huis, klinken als een klok en zien eruit om door een ringetje te halen? Goed bezig! Maar het zou toch kunnen dat ze niet goed converteren. Dat ze niet genoeg clicks, shares, contactmomenten, klantgegevens en aankopen opleveren. Dat is natuurlijk doodzonde van het geld en de moeite. Gelukkig is er wat aan te doen. Met wat kleine tweaks en aandachtspunten kun je vaak al heel goed je bedrijfsvideo’s beter laten presteren.

Meteen je conversie verbeteren? Neem nu contact op!

Betere conversie met je bedrijfsfilms? Zorg ervoor met deze 7 tips!

Zo krijg je beter converterende bedrijfsvideo’s

Video’s zijn aantrekkelijker voor de gemiddelde consument – of het gemiddelde bedrijf – dan tekst. Beelden prikkelen meer en blijven beter hangen. Vandaar dat vrijwel elk bedrijf video gebruikt om zijn producten beter in de markt te zetten. Het gebruik van video op landingspagina’s kan je conversie flink verhogen. Maar dan moet je het wel goed aanpakken. Op deze manier benut je de kracht van video optimaal voor je conversiedoelen:

1) Richt je op één ding

Of misschien twee. Het punt is dat je niet al je USP’s en mogelijke boodschappen die je hebt in je video moet proppen. Voor alles is een tijd en plaats. Als je teveel op de kijker afvuurt, is de kans groot dat niets aankomt. En de kijker heeft dan ook niet de behoefte om je producten te bekijken of contact op te nemen.

Bepaal wat het belangrijkste onderwerp, gevoel, kenmerk of voordeel is dat je wilt communiceren en concentreer je alleen daar op.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor verkoop
  • Video strategie voor onze organisatie die helpt bij de verkoop?
  • Hoe verspreiden we video met de meeste impact?
  • Waar moet een goede sales video aan voldoen?
Video's bekijken
Video strategie voor onze organisatie die helpt bij de verkoop? 5 minuten
Hoe verspreiden we video met de meeste impact? 9 minuten
Waar moet een goede sales video aan voldoen? 3 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

2) Hou het kort

Nee, we zeggen niet dat lange(re) video’s uit den boze zijn. Soms is een korte video gewoon niet mogelijk of raadzaam (bijvoorbeeld in het geval van een bedrijfsdocumentaire). Ook kan een lange, creatieve, diepgaande video juist heel nuttig zijn voor het creëren van meer loyaliteit, autoriteit en het verbeteren van je imago.

Maar wil je dat veel mensen je video bekijken en (snel) actie ondernemen na het zien van je video, hou het dan vooral kort. Er zijn vele onderzoeken die laten zien dat een groot deel van de kijkers afhaakt bij video’s langer dan één minuut.

3) Voeg (eerder) een invulformulier toe in de video

Waarschijnlijk heb je al eens een formulier aan het eind van een video gezien waar de kijkers zijn gegevens achter kan laten voor meer informatie. Bijvoorbeeld om een offerte aan te vragen, een whitepaper of andere informatie te downloaden, of toegang te krijgen tot nog meer video’s.

Een goed idee, maar de conversie met zo’n formulier zou nog veel hoger kunnen zijn als je hem op een andere plek invoegt. Want verrassend veel kijkers laten hun gegevens achter als je ze middenin de video een invulformulier voorschotelt.

Voor de beste conversiecijfers gebruik je dit formulier op ongeveer een derde óf twee derde van de speelduur van de video. Zorg ervoor dat je introductie prikkelend genoeg is en dat je met de rest van de video – en alles wat erna komt – genoeg te bieden hebt. Dan zul je heel wat klantgegevens aan je adresboek kunnen toevoegen.

4) Toon een duidelijke CTA

Een verrassende tip is het misschien niet, maar het is wel essentieel: voeg een CTA toe aan je video!

Conversie betekent simpel gezegd dat een klant actie onderneemt na het zien van een stuk content. Stap 1 is dat hij dit moet wíllen – de video moet dus goed en overtuigend genoeg zijn – maar stap 2 is dat hij ook wéét wat hij moet doen en hoe. Niet onbelangrijk.

Kortom, vertel je kijker waar hij je producten kan bekijken en bestellen, of hoe hij contact kan opnemen. Eindig de video dus met je url, e-mailadres, telefoonnummer, bezoekadres of naam van de contactpersoon. En/of plaats permanent in een bovenhoek van de video een button, bijvoorbeeld met een link naar je website of een invulformulier zoals hierboven beschreven. Zo geef je de kijker de mogelijkheid om op elk moment tijdens het kijken van de video actie te ondernemen.

“Met video kun je veel klanten winnen die je anders was verloren.”


5) Breng snel een gevoel van vertrouwen over

Wat video als geen ander marketingmiddel kan, is een gevoel overbrengen. Zeker als veiligheid, gezondheid, privacy, betrouwbaarheid en geloofwaardigheid belangrijk zijn voor jouw product, is het essentieel om hier aandacht aan te besteden. En het liefst zo snel mogelijk, zodat het meteen goed voelt voor de kijker en hij niet wegklikt.

6) Gebruik video voor persoonlijke contactmomenten

Personalisatie wordt steeds belangrijker. En dit kun je prima bereiken met online video. Zo kun je video’s als directe sales-middelen gebruiken om klanten te bereiken, als een soort video voicemail. Wanneer het niet lukt om via email, voicemail of op andere manieren contact te leggen met een (potentiële) klant, kun je hem een kort persoonlijk berichtje sturen waarin je (vriendelijk) zegt dat je graag met hem in contact wilt komen. Op deze manier kun je veel klanten ‘winnen’ die je anders waarschijnlijk was verloren.

7) De finishing touch: plaatsing, grootte, thumbnail

Het belangrijkste werk is natuurlijk het maken van de video zelf. Als je bedrijfsfilm niet goed in elkaar zit, kom je nergens. Maar andersom kun je een geweldige video hebben gemaakt, die vervolgens toch niet goed genoeg converteert, omdat de plaatsing of opmaak niet optimaal is.

Om dat te voorkomen, kun je kijken naar de volgende aspecten:

* Plek op site en pagina

Je video moet goed je boodschap overbrengen, maar hij moet ook op een logische plek op de site staan als je je conversie wilt verhogen. Eigenlijk kan hij overal staan – de homepage, landingspagina’s – maar vermijd plaatsing op belangrijke conversiepagina’s. Op weg hiernaartoe zou je bezoeker alle benodigde video’s al gezien moeten hebben. Als de klant eenmaal zover is dat hij op je bestelpagina is, wil je hem niet ophouden met een video of andere content. Laat zien hoe hij snel en soepel kan bestellen of een offerte kan aanvragen.

Daarnaast kan de plek op een pagina ook verschil maken. Boven de ‘fold’ is aan te raden als de video goed bekeken moet worden. Verder is het slim om te experimenteren en A/B-testen met verschillende posities. Een video (links) bovenaan kan associaties oproepen met videosites als YouTube en dus een verwachting van entertainment en informatie. Terwijl bezoekers bij een video ergens anders op de pagina eerder een advertentie verwachten.

* Grootte van videoplayer

Groter is beter. Je moet het niet overdrijven natuurlijk, maar doorgaans zijn bezoekers eerder geneigd een aankoop te doen als de video in een grotere player getoond wordt. Dus bespaar vooral niet op ruimte als het om je video gaat.

* Thumbnail:

Je kunt je video goed inleiden (met een stuk tekst) maar als je thumbnail bij de video verwarrend, saai of onaantrekkelijk is, sta je al 1-0 achter. Dus ga niet per definitie voor het automatisch gegenereerde plaatje, maar kies een prikkelend beeld dat bezoekers enthousiast en nieuwsgierig maakt.

Een goed converterende video laten maken?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's Conversie verhogen? Met een animatievideo lukt het! Zo verhoog je de conversie op je website door middel van een animatievideo
BLOG / Video marketing Bedrijfsvideo gemaakt maar hoe krijg je kijkers? 7 tips voor het verspreiden van video 7 tips om jezelf in de kijker te spelen met je bedrijfsfilm