Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Zakelijke animatie: strak, aantrekkelijk en… zakelijk

Wil jij je zakelijke product, concept of strategie goed uit kunnen leggen? Duidelijk, op een aantrekkelijke manier en aan een zo groot mogelijk publiek? Dan is animatie precies wat je nodig hebt! Wat voor dienst of product je ook hebt en wat de tone-of-voice ook moet zijn. Dit laatste is goed om tot je door te laten dringen. Want animatie kan echt alles voor je doen, ook zónder karakters die de kijker op quasi-komische wijze door het verhaal heen loodsen. Animatie kan creatief en inspirerend zijn maar tegelijkertijd ook heel strak, gefocust, en, nou ja… zakelijk.

De kracht van zakelijke animatie

Wat het doel ook is van je bedrijfsfilm, met animatie krijg je het voor elkaar. Vooral als er iets technisch of abstracts uitgelegd moet worden, een ‘high level’ concept, of juist een heel gedetailleerde werking, kun je eigenlijk niet zonder animatie. Met figuren, kleurgebruik, tekstwolken, lijnen die verbindingen laten zien, (schematische) uitvergrotingen van een product(onderdeel) en nog veel meer tools kun je de kijker heel effectief visueel meenemen in jouw verhaal; iets wat met live action vaak gewoon niet mogelijk is.

Geen stijl

‘Dat zal allemaal wel’, hoor ik je denken, ‘maar animatie past gewoon niet bij mijn merk en doelgroep.’ Op zich een begrijpelijke gedachte, gezien de associatie die veel mensen hebben bij de animatievorm. Maar toch zou je je daarin wel eens kunnen vergissen.

Animatie is van nature aantrekkelijk voor de kijker, vooral omdat het een wereld vol mogelijkheden in zich draagt; je weet nooit wat je kan verwachten. Maar dat betekent niet dat het altijd heel erg ‘fanta’ of ‘crea-bea’ moet zijn. Of dat er een guitig poppetje de kijker bij de hand neemt om alles uit te leggen.

Hoewel het de perfecte oplossing kan zijn voor het juiste product of de juiste dienst, zijn er tal van andere uitwerkingen denkbaar voor jouw animatiefilm. Animatie is tenslotte geen stijl maar een methode waarmee jouw boodschap in beeld wordt gebracht.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Strak, zakelijk… en inspirerend

Animatie kan verwonderen en verhelderen zonder dat een personage de hoofdrol speelt of er een komische stijl gebruikt wordt. Als je een idee duidelijk wilt maken of de principes van een ongrijpbaar product wilt uitleggen, heb je sowieso vrij weinig aan een personage, net zomin als aan een echt mens. Je wilt tenslotte dat allerlei talking heads in je video concepten uit moeten gaan leggen. Dan kun je je doelgroep net zo goed een stuk tekst laten lezen.

Concrete en eenvoudig te begrijpen producten kun je heel goed met zakelijke animatie verbeelden. Animatie is perfect om bijvoorbeeld een interface in beeld te brengen, of om werkelijke, realistische omgevingen na te bootsen, zoals de Big Ben, de Erasmusbrug (> Erasmus university video?), of een straat in Tokyo.

Maar waar animatie echt tot grote hoogtes kan stijgen en zijn onderscheidende kracht laat zien is bij het communiceren van ideeën, techniek of technologie. Als je bijvoorbeeld datastromen in beeld wilt brengen, een organisatiestructuur, de fases van een project, of iets als warmte of elektriciteit, dan kun je er vele lappen tekst en afbeeldingen tegenaan gooien, maar nog geen resultaat boeken. Terwijl er met een efficiënte video precies de verbindingen gelegd gelegd kunnen worden die de kijker nodig heeft. Of wat dacht je van iets ongrijpbaars als de kracht van technologie? Met een zakelijke animatie kun je de kijker met elegante visualisaties en sprekende geluiden de eyeopener geven die hij nodig heeft.

Animatie met karakter

Waarmee we maar willen zeggen… zakelijke animatie die ook echt zakelijk is, is heel goed mogelijk. Dus geen (potentieel) kinderachtige karakters die door het beeld huppelen waar intelligente, volwassen kijkers wellicht niet van gecharmeerd zijn. Geen luchtige, frivole stijl die niet bij je merkbeleving past.

Maar wel strakke, verhelderende animatie die de kijker optimaal informeert, in welke tone-of-voice dan ook. Neutraal, gezaghebbend, inspirerend, wat je maar wilt… voor een animatievideo met karakter… zelfs zonder karakters.

Voorbeeld van een zakelijke animatie:

 

Ook een animatie video laten maken?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's Animatiefilm maken? De 6 gouden regels Onmisbaar voor een goede animatiefilm
BLOG / Animatievideo's Animatievideo voor interne bedrijfspresentaties Dit is waarom jij animatievideo moet gaan gebruiken in presentaties