Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Werkt live-action gecombineerd met animatie?

We zien het steeds vaker de combinatie van een bedrijfsfilm en animatievideo . Waarom zijn we zo dol op het combineren van deze twee videostijlen? Wat zijn de voordelen hiervan en is deze combinatie iets voor jouw video content strategie?

Live-action en animatie combineren

Voorheen werden deze twee videostijlen vooral naast elkaar gebruikt. Live action of ook wel real-life videoproducties genoemd is een natuurlijke keuze. Je kiest bijvoorbeeld snel voor deze stijl bij het opnemen van een interview of het ontwikkelen van een bedrijfsfilm. Het is puur “what you see is what you get”. Daarnaast is de opkomst van animatie video’s ongekend succesvol. Dit succes is deels te verklaren door de sterke digitale wijze waarop wij vandaag de dag met elkaar communiceren. Animatie video’s zijn laagdrempelig en vereenvoudigen deze communicatie.

De kracht van de combinatie animatie en real-life

Het leuke van de combinatie animatie en echte beelden is dat je de kracht van beide stijlen sterk kunt gebruiken. De kracht van echte beelden is vooral het vergroten van de herkenbaarheid en het vertrouwen van de kijker. Wanneer de kijker een omgeving ziet dat herkenbaar is voelt hij of zij zich vertrouwd met de video. Animatie zorgt er juist weer voor dat een video begrijpelijk en aantrekkelijk is. Zo kan zelfs een complex verhaal of product snel begrijpelijk worden met een geanimeerde bedrijfsfilm.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Valkuil animatie met live-action

Doordat verschillende videostijlen door elkaar gebruikt worden is het verleidelijk om beide stijlen een eigen verhaal te laten vertellen. Dit doet afbreuk aan het videoconcept waardoor de boodschap niet volledig over zal komen. Het is daardoor belangrijk om een van de twee stijlen leidend te laten zijn. Voor de effectiviteit van de video maakt het niet uit welke van de twee stijlen leidend is. In onderstaande video is een combinatie van de twee stijlen weergegeven.

Ook een video laten maken?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie over animatie en real-life
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's Verschillende animatie video stijlen Welke stijl past het beste bij jouw organisatie?
BLOG / Bedrijfsfilms Een bedrijfsfilm als start voor je merkverhaal Hoe video een bijdrage kan leveren aan het ontdekken en uitdragen van jouw merkverhaal