Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Wat zijn de nieuwste trends in animatiestijlen? Bekijk ze hier!

Bij Devion houden we alle ontwikkelingen in de gaten op animatiegebied en zoeken ook voortdurend naar nieuwe stijlen, waarmee organisaties zich nóg beter kunnen onderscheiden. Het kan daarbij om van alles gaan: kleurgebruik, verrassende vormen, 2D vs 3D en nog veel meer. Hieronder hebben wij een top vier gemaakt van animatiestijlen die we op dit moment veel zien of waarvan wij grote verwachtingen hebben.

Wat zijn de nieuwste trends in animatiestijlen? Bekijk ze hier!

Trends bij animatie video’s

  • 1. Kleurverloop / gradiënts

Het gebruik van kleurverlopen of gradiënts is een design trend die al een tijdje meegaat. Een goed voorbeeld en een échte voorloper op dit gebied is Instagram met zijn redesign in 2016. Destijds kon het nieuwe design met zijn felle verloop op veel commentaar rekenen, maar anno 2020 zien we het overal terug (en dus ook in animatie) Wij voorspellen daarom ook dat deze stijl dit jaar nog veel te zien zal zijn.

Trends animatie stijlen kleurverloop en gradiënt

  • 2. Monochroom kleurgebruik / ton sur ton

De laatste tijd zien we steeds vaker monochroom kleurgebruik in animatievideo’s terugkomen, waarbij er slechts één kleur – of kleurgroep – wordt toegepast in de video of scene. Het zorgt voor een rustig en goed gebalanceerd uiterlijk van de video.

Trends animatie stijlen kleurverloop en gradiënt

  • 3. Soft UI / Neumorphism

Een trend afkomstig uit het web en app-design wereldje, maar wat zich langzamerhand ook steeds meer in animatie vertoont is de soft UI trend. Soft UI of ook wel Neumorphism genoemd is het antwoord op de ouderwetse variant Skeuomorfisme. Het doel van Skeuomorfisme was om apps en buttons het gevoel te geven van echte knoppen en echte materialen gemaakt te zijn. Neumorphism is deze oude design methode in een nieuwer en zachter jasje gestoken.

Animatie stijlen trend soft UI en Neumorphism

  • 4. Nieuwe materialen

Ook in 3D animaties zien we de trend van echte materialen terug komen, alleen hier wordt er niet geprobeerd om de werkelijkheid na te bootsen, maar zien we juist verhalen verteld worden in werelden gemaakt van realistische materialen, die we herkennen uit andere contexten. Mensen van klei, design systemen van glas of vloeistoffen, werelden van plastic of papier. Er wordt gespeeld met de restricties van de materialen, wat een gevoel van een andere (nieuwe) wereld geeft.

animatie video trend gebruik nieuwe materialen

Hulp bij jouw animatiestijl? Vraag onze experts

Trends Animatiestijlen

Wanneer we naar de animatie video trends kijken zien we dus dat andere sectoren elkaar echt inspireren. Zo nemen wij als videomakers stijlen over uit bijvoorbeeld de productontwikkeling kant. Daarnaast is het belang van creatie en opvallen met jouw unieke animatiestijl steeds belangrijker geworden. Zoals aangegeven heeft het redesign van Instagram behoorlijke gevolgen gehad voor de creatieve ontwikkelen in de jaren daarna. Hoe ga jij je merk visueel en bewegend in de markt positioneren?

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
 • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
 • Zo worden video's volledig uitgekeken
 • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Meer weten over animatievideo?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's Hoe maak je jouw animatie uniek? Waarom ook jouw animatie uniek moet zijn!
BLOG / Animatievideo's Verschillende animatie video stijlen Welke stijl past het beste bij jouw organisatie?