Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Wanneer gebruik je een animatievideo?

Steeds meer bedrijven zien in dat animatie het heel goed doet en dat het een uitstekende keuze is voor een marketing- of bedrijfsfilm. Maar er zijn altijd gevallen waarbij animatie nóg beter werkt dan anders. En soms is een animatiefilm gewoon de enige oplossing om je boodschap over te brengen. Lees hieronder wanneer een animatiefilm de beste keus is voor jouw bedrijf.

Wanneer gebruik je een animatievideo?

Gebruik van animatievideo

1. Medische marketing
Werk je in de medische sector, dan is een animatievideo vaak de beste manier om iets te verduidelijken. Zo kun je makkelijk stappen of behandelingen verbeelden, medische apparaten animeren en anatomisch correcte 3D-modellen van lichamen tonen. Verder is een geanimeerd personage neutraler dan een echte persoon of arts, waar je toch altijd een zekere emotionele associatie bij hebt.

2. Technologische diensten en software
Als jouw bedrijf actief is in de technologie- of IT-branche, dan is een animatiefilm de meest voor de hand liggende keuze. Het is meestal zo abstract en bovendien van zichzelf al zodanig geanimeerd dat je bijna alleen nog maar voor animatie kunt kiezen. Wanneer heb jij voor het laatst dingen en acties als de cloud, e-mailverkeer, downloaden, slepen of browsen in een filmpje gezien in een live action video? I rest my case.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

3. Cijfers en data
Deze ligt voor de hand, maar moet toch genoemd worden. Heb jij belangrijke cijfers of grafieken te delen, dan kun je niet om animatie heen. Het zou immers niet effectief zijn om de cijfers alleen door iemand op te laten lezen; dat blijft niet hangen. Om meteen een overzicht te kunnen geven of ontwikkelingen te kunnen tonen, is animatie onmisbaar. Met een (bewegende) grafiek of tabel of bijvoorbeeld oplopende cijfers weet de kijker meteen hoe het zit. Bovendien maak je potentieel droge data aantrekkelijk.

4. Stappenplan of organisatieproces
Net zoals IT-diensten en software doorgaans te abstract zijn voor live action video, geldt dit ook voor de uitleg van processen of stappen in de ‘echte wereld’. Wil je effectief visualiseren hoe een bepaald project is opgebouwd, wie erbij betrokken is, hoeveel geld er beschikbaar is, hoe lang het duurt, wat de prognoses zijn, dan is de animatievorm verreweg de beste manier om dit voor iedereen helder in beeld te krijgen. Zo’n animatiefilm kan bij presentaties voor zowel andere bedrijven als (afdelingen binnen) je eigen bedrijf heel veel toevoegen.

5. Machines en techniek
Machines zijn soms makkelijk te begrijpen maar meestal niet. En als er dan iets technisch uiteengezet moet worden – over zo’n machine – dan is animatie je vriend. Actieve zuigers of cilinders in een auto? Onzichtbare microgolven in een magnetron? Elektriciteit of warmte-ontwikkeling in een ruimte of apparaat? Laat er een professionele animatievideo maken en het wordt allemaal in een paar beelden duidelijk.

6. Bij updates
Stel je hebt een bedrijfsvideo gemaakt over je assortiment, verschillende afdelingen, of de stappen die een klant op je site moet doorlopen. De film is goed geslaagd en je klanten hebben alle informatie die ze nodig hebben. Maar dan wordt er een belangrijk product toegevoegd of moet er een nieuwe instructie komen. Dan heb je dus nieuw materiaal nodig. Met live action video zal je weer acteurs en licht-, geluid- en cameramensen moeten inhuren, een datum moeten prikken voor de opnames etc. Met een animatiefilm ben je een stuk sneller klaar. Je animeert de nieuwe elementen, voegt ze toe aan je oude filmpje – in dezelfde stijl – en you’re back in business.

Wanneer gebruik je een animatievideo?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's Verschillende animatie video stijlen Welke stijl past het beste bij jouw organisatie?
BLOG / Animatievideo's Animatievideo voor interne bedrijfspresentaties Dit is waarom jij animatievideo moet gaan gebruiken in presentaties