Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Waarom een animatie video?

Animatie video’s zijn online razend populair, maar hoe komt dit eigenlijk? Waarom maken organisaties veel gebruik van animatievideo en in welke klantfase (customer journey) doen zij dit? We geven je een kijkje in de gedachten van een marketeer.

Waarom een animatievideo?

Het inzetten van een animatie video

We willen allemaal uniek zijn en zoveel mogelijk betrokkenheid bij ons merk, product of dienst realiseren. Daardoor ontwikkelen we content, content en nog eens content. Met deze content moeten we de strijd met anderen aangaan. De schreeuw om aandacht wordt daardoor steeds groter, maar de spanningsboog van onze doelgroep(en) is beperkt. Dit betekent als organisatie dat je in korte tijd moet kunnen laten zien wat jouw meerwaarde is.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Animatie video en de klantreis

Video is de toekomst van content marketing en helpt om deze meerwaarde te kunnen laten zien. Zo kan het zijn dat je wellicht volgend jaar dit bericht niet meer leest, maar kijkt. Volgens onderzoeksbureau Cisco is 70% van het internet verkeer in 2017 video gerelateerd. Uiteraard gaat het dan niet alleen om animatie video’s, maar het geeft de urgentie aan om nu in te stappen en video’s te gebruiken in je marketingstrategie. De kracht is om video zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij je doelstellingen en de klantreis. Zo gericht en persoonlijk mogelijk! Animatie video’s zijn in veel klantfases een meerwaarde. Daarnaast kunnen animatievideo’s eenvoudig worden gepersonaliseerd, zodat deze aansluit bij de voorkeuren van de kijker. Animatievideo is zo laagdrempelig dat vrijwel geen ander middel zo gericht en plezierig de kijker kan informeren.

Animatie video succesvol gebruiken

Wanneer je start met het inzetten van animatie video’s is het belangrijk om eerst goed de klantreis in kaart te brengen. Welke informatie geef je de kijker op welk moment? Waar heeft hij of zij behoefte aan? In de awereness-fase zal door middel van video-advertising de kijker bijvoorbeeld in aanraking komen met het merk (merkherkenning). De video is hier gericht op extern gebruik. De animatie video moet in deze fase interesse opwekken. In deze video’s zal een karakter of geanimeerd logo herkenning versterken. Het heeft echter geen zin om alle krachten van het product of de dienst te vertellen. De explanimation ofwel uitleg animatie’s zijn veel effectiever in de fases consideration en purchase. Stippel van te voren de klantreis uit en bedenk welke informatie je wilt vertellen en wat de gewenste vervolgstap is. Animatie video’s zijn conversie boosters. Koppel aan de video’s daarom call-to-action buttons, zodat de kijker over kan gaan naar de gewenste vervolgstap. Zo zorg je dat je eerste animatievideo’s gelijk voor vliegende start zorgen, succes!

Ook een animatievideo laten maken?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie over animatie en de customer journey?
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's Wat kost een animatie video? Wij belichten de factoren
BLOG / Animatievideo's 2D of 3D animatie, wat past beter bij jouw bedrijf? Wat is het verschil en hoe maak je een juiste keuze