Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Tips om een animatie video persoonlijk te maken

Animatiestijlen en -technieken worden steeds spectaculairder. Er is op dit moment enorm veel mogelijk. Toch heb je voor een goede animatievideo niet altijd de nieuwste technieken nodig. Ondanks dat deze animatietechnieken erg spectaculair zijn, blijft de basis hetzelfde. Om je publiek echt te raken moet je persoonlijkheid en merkidentiteit uitstralen. Toch blijkt het soms lastig om een animatievideo een persoonlijk gevoel te geven. Om je alvast op weg te helpen hebben wij een aantal tips.

Tips om een animatie video persoonlijk te maken

Persoonlijkheid in je animatie video

Wil je ook graag je animatievideo een persoonlijke touch geven? Denk dan aan de volgende punten.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

1) Gebruik handwerk.
Het lijkt een beetje ouderwets maar het gebruik van handwerk geeft jouw video een speciale touch. In de huidige online wereld zijn we op zoek naar meer persoonlijkheid en contact. Door menselijkheid te laten zien in de video geef persoonlijkheid aan de animatie. Met handwerk laat je het maakproces terugkomen in het eindresultaten. Dit doe je door bijvoorbeeld penstreken te laten zien of stop motion te gebruiken. Het laat zien dat de video gemaakt is door mensen en niet zomaar uit een computer rolt. Het toevoegen van handwerk aan je animatie zorgt dus voor een persoonlijk gevoel bij jouw video.

2) Laat je huisstijl terugkomen in de video.
Het gebruik van je huisstijl in video’s is altijd belangrijk. Zo maak je één geheel van al je content. In een animatie video zorgt de huisstijl voor een gevoel van herkenning en eenheid. Hierdoor geef je het gevoel van je bedrijf door in de animatievideo. Het maakt de animatie persoonlijker en zorgt dat je merkidentiteit duidelijk overkomt.

3) Vertel een echt verhaal.
De beste manier om je animatie persoonlijk te maken is door het gebruik van échte verhalen van échte mensen. Laat bijvoorbeeld je werknemers iets vertellen over het bedrijf of vraag om feedback van een klant. Dit zorgt voor een authentiek gevoel bij een moderne en strakke animatievideo. Ondanks dat je hiermee menselijkheid toevoegt, kan de video nog steeds worden gezien als kunstmatig. Het toevoegen van live action beelden kan dit probleem oplossen.

4) Combineer animatie met live action.
De combinatie van animatie en live action is vaak de gouden tip. De live action beelden geven gevoel aan de video terwijl de animatie alles laat zien wat met live action niet mogelijk is. Zo kan je in de live action beelden bijvoorbeeld werknemers laten zien die zorgen voor een persoonlijk gevoel. De animatiebeelden kunnen de live action beelden toelichten en overzicht en duidelijkheid bieden. Het beste van twee werelden.

5) Gebruik de juiste tone of voice.
De animatievideo moet perfect passen bij de persoonlijkheid van jouw bedrijf. Zorg daarom dat de tone of voice in je animatievideo hetzelfde is als in je andere content. De manier waarop jouw bedrijf schrijft en communiceert moet ook in de video terug komen. Dit zorgt voor één stijl in alle content en herkenbaarheid.

6) Zet illustraties ook in voor andere marketing- en communicatie-uitingen.
Naast dat de animatie zelf persoonlijker kan, kan je ook je andere content laten passen bij de animatie. Een animatievideo bestaat uit allemaal losse illustraties. Deze illustraties kan je ook voor andere marketing- en communicatie-uitingen gebruiken. Dit versterkt je merk en zorgt voor een duidelijke merkidentiteit.

“De animatievideo moet perfect passen bij de persoonlijkheid van jouw bedrijf.”

Het belangrijkste bij het maken van een video is dat je duidelijk overbrengt wie jouw bedrijf is. Het is zeker aan te raden om op zoek te gaan naar interessante nieuwe stijlen en technieken, maar let wel op dat je daarbij niet je eigen identiteit uit het oog verliest. Het belangrijkste is dat de video perfect past bij je bedrijf en doelen.

Hulp nodig bij een authentieke animatie video maken? Neem dan contact met ons op!

Ook een animatievideo laten maken?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Neem contact op!
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's Animatie video laten maken voor je bedrijf: als je echt op wilt vallen Dit zijn de redenen om te kiezen voor animatie video
BLOG / Animatievideo's 25 creatieve en inspirerende animatie video’s (voor je bedrijf) Een artikel vol inspiratie! Bekijk hier 25 creatieve animatievideo's