Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Tips voor het maken van een animatievideo

Video’s zijn hot. Maar liefst 4 op de 5 internetgebruikers kijkt liever naar een video dan een blogpost te lezen. Met een kick-ass marketingvideo wind je jouw doelgroep zo om je vinger. Maareh… dan moet je wel weten waar je mee bezig bent. De meeste animatievideo’s verdwijnen al snel weer in de krochten van het internet. Zonde van je werk! Dus zeg nee tegen slechte animatievideo’s en zorg dat jouw volgende marketingvideo viral gaat. Lees hier onze ultieme tips.

Hoe maak je een goede animatievideo

Tips bij het maken van een kick-ass animatievideo

Vijf tips voor het maken van een animatievideo

1. Korter, korter, kortst
Ellelange video’s? Aint nobody got time for that! Uit onderzoek blijkt dat de ideale lengte van een animatievideo tussen de 60 en 90 seconden ligt. Dat is de maximale tijd waarin je de concentratie kunt vasthouden, gezien de moderne internetgebruiker de aandachtsboog van een goudvis heeft. Speel daarop in door je video te verkorten, zodat je bezoekers de video ook echt kijken. Onthoud, less is more.

2. Glasheldere boodschap
Oké, een kortere video dus. Maar hoe? Heb je net je hart en ziel over je storyboard uitgegoten, moet het nog korter! Probeer niet verschillende punten in één video te willen proppen. Je bent geen documentaire aan het maken over de geschiedenis van je bedrijf. Jargon en wollig taalgebruik is echt een no-go voor een goede marketing animatievideo. Kies één simpel en helder punt. Alle overbodige informatie kan gelijk worden weggestreept. Kill your darlings, baby. Kill your darlings.

3. Vertel je verhaal met storytelling
Tenzij jouw video niezende panda’s bevat of katten die schrikken van komkommers, is het vaak lastig om je bezoekers een video uit te laten zitten. Dat is waar je storytelling slim kunt inzetten. Een goede verhaal heeft een begin, midden en einde. Dat betekent dat er een situatie wordt uitgelegd, een probleem geschetst en een oplossing gepresenteerd. En laat jíj nou net die redder in nood zijn die de magische oplossing biedt.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

4. Creëer een meesterwerk
Tot nu toe heb je alles volgens de regels gedaan. Tijd om buiten de lijntjes te gaan kleuren. Laat je creativiteit de vrije loop, want met een standaard video zul je niet opvallen. Zowel in design en animatie, als in stijl of marketing kun je iets anders doen dan je concurrenten. Laat de persoonlijkheid van jou of jouw bedrijf naar voren komen. Wat maakt je uniek? Waarom moeten klanten op slag verliefd worden op jouw merk? Verander jouw video in een waar meesterwerk. Waarom zou voor Bob Ross gaan, als je ook Picasso kunt zijn?!

5. Goaldigging
Golddigger? Nee goaldigger! Je animatievideo moet recht op zijn doel afgaan. Denk goed na over wat je ermee wilt bereiken. Meer bezoekers op je pagina? Sales of leads genereren? Je merk sterker neerzetten? Een mooi geanimeerde video zonder strategie is leuk om aan je moeder te laten zien, maar gaat niets opleveren. Vergeet dan ook niet de laatste stap, namelijk de call to action. Aan het einde van je video zet je de kijker aan om lid te worden van de nieuwsbrief, jouw product te bestellen of een whitepaper te downloaden. Doel bereikt. Let’s go viral.

Ook een kick-ass animatie maken?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's Hoe schrijf je een videoscript voor animatievideo’s? 7 tips voor het schrijven van een videoscript
BLOG / Animatievideo's Wat kost een animatie video? Wij belichten de factoren