KennismakenKennismaken
Whitepaper    The Devion Way

Onze whitepaper biedt een diepgaande kijk op onze visie en werkwijze. We delen niet alleen onze methoden, maar ook voorbeelden uit de praktijk die de effectiviteit van onze strategieën illustreren.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Kennismaken

Ben je benieuwd hoe we jou kunnen helpen met video? Of wil je meer weten over onze werkwijze en prijzen? Vul het formulier in en we nemen contact met je op. Samen ontdekken we hoe we de maximale potentie van video kunnen benutten voor jullie organisatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contactformulier

Of je nu een vraag hebt, meer informatie wilt of benieuwd bent naar hoe we kunnen samenwerken?

Laten we samen sparren over hoe we de maximale potentie van video kunnen benutten. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Info & prijzen

Ontdek welk type animatie het beste bij je boodschap en organisatie past. Vul hiernaast de velden in en wij informeren je over stijl, vorm en prijzen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Bekijk
Ontdek

Sound Design voor animatievideo’s

Bij het maken van een animatievideo komt veel kijken. Denk maar aan het schrijven van een script, het vertalen van de boodschap en het animeren van de video. Maar nog een belangrijk element is het geluid, want met geluid komt de animatievideo pas echt tot leven. Denk maar aan gehaaste voetstappen over het trottoir, het brullen van de motor bij het opstarten van een auto, of het tjilpen van twee luidruchtige vogeltjes. Al deze geluidselementen moeten achteraf worden toegevoegd aan de animatie.

Sound Design voor Animaties

Sound Design zijn alle niet-gecomponeerde geluidselementen in een multimedia project, zoals een animatie of een film. Deze geluidselementen worden speciaal opgenomen en pas later toegevoegd. Het verschil met een vooraf opgenomen geluid, is dat Sound Design veel beter en realistischer klinkt. Maar er zijn nog meer redenen om Sound Design toe te voegen aan een animatie.

Waarom Sound Design?
Hieronder vind je verschillende redenen waarom Sound Design een goed idee is voor een animatievideo.

– Om ervoor te zorgen dat de animatie meer impact met zich meebrengt;
– Om meer controle te kunnen hebben over het maken van mixgeluiden;
– Om ervoor te zorgen dat achtergrondgeluiden in de animatie niet meer zo storend zijn. Denk aan druk verkeer dat beter gecontroleerd kan worden met Sound Design;
– De geloofwaardigheid;
– Om aandacht te vestigen op een bepaald deel van de animatievideo, bijvoorbeeld door een click-achtige sound of een whoosh-sound toe te voegen. In dit geval zorgt Sound Design voor een bepaalde sturing in de animatie;
– Omdat er geen enkel ander vooraf opgenomen sound effect onder je animatie past. In dat geval kan Sound Design voor een uniek geluid zorgen.

Waar op te letten?
Naast bovenstaande redenen is het belangrijk om een aantal punten in overweging te nemen, voordat je begint aan Sound Design voor je animatie:

– Wijk niet te veel van de stijl van de klant af, tenzij anders is aangegeven. Vooral als de klant meerdere (animatie)video’s heeft, is het goed om één stijl te hanteren om het imago en de geloofwaardigheid te waarborgen;
– Zorg dat het Sound Design aanvult op de eventuele muziek in de animatie en zorg dat het de voice-over niet in de weg zit;
– Overdrijf het niet. Niet elke beweging hoeft een sound effect te hebben. Zorg dat er een logische brug gebouwd wordt tussen visueel en auditief, zodat dit één audiovisueel geheel wordt.

Hoe versterk ik mijn animaties met Sound Design?

Een Sound Designer zorgt meestal voor het Sound Design. Wil je geen vooraf opgenomen sound effecten in je animatie en zelf aan de slag met Sound Design? Dan kun je zelf geluiden opnemen voor je animatievideo. Hieronder een aantal tips om dit zo goed mogelijk uit te voeren.

-Zorg voor de juiste geluidsapparatuur voor het opnemen van de geluidsopnames;
-Kijk goed naar het beeld van je animatievideo om te weten welk geluid je precies nodig hebt. Slaat er iemand boos de deur dicht in je animatie? Zorg dan dat je dit ook daadwerkelijk opneemt. Gewoon een deur dichtslaan komt in dit geval ongeloofwaardig over;
-Bewerk bestaande of net opgenomen geluiden in de computer voor een nog beter resultaat. Voorbeelden van geluidseffecten zijn ‘pitch-shift’ (toon veranderen), ‘time stretch’ (uitrekken van geluid) en ‘reverse’ (geluid omgekeerd afspelen). Hierdoor krijg je een compleet ander, maar gewenst, geluid.

Kortom, het juiste gebruik van Sound Design zorgt ervoor dat de kwaliteit en de impact van je animatievideo veel beter is dan wanneer je vooraf opgenomen stockgeluiden gebruikt. Wel is het verstandig om goed voor ogen te hebben wat je precies wilt bereiken met het geluid en de animatie. Raadpleeg eventueel een van onze eigen Sound Designers.

Succes!

Je animatievideo's versterken met sound design?

Download whitepaperDownload whitepaper
BackgroundBall
BackgroundBall