Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Optimaliseren van het bestelproces met een animatievideo

Je hebt hard gewerkt aan jouw uberstrakke salesfunnel. Je hebt de aandacht van jouw doelgroep getrokken, potentiele klanten naar jouw prachtige website geleid en hen overtuigd dat ze jouw fantastische nieuwe product moet kopen. Piece of cake toch? Maar wacht eens, het lijkt wel alsof de meeste bezoekers in het bestelproces blijven hangen. Ze staan met volgeladen virtuele winkelwagens voor de kassa maar rekenen nooit af. Tijd om het bestelproces te optimaliseren. Wij vertellen je hoe je animatievideo’s slim kunt inzetten in bestelproces.

Optimaliseren van het bestelproces met een animatievideo

Animatievideo voor optimaliseren van het bestelproces

Less is more in je bestelproces
Animatie is een maakbaar medium. Je kunt je fantasie de vrije loop laten en elke afbeelding creëren die je wilt. Maar in dit geval is het voordeel dat je ook juist hele simpele video’s kunt maken. Een uitlegvideo moet er mooi en professioneel uitzien, maar heeft geen overbodige elementen en tot in de details uitgewerkte karakters nodig. In dit geval geldt: less is more!

Een strakke bestelfunnel
En ook in de bestelfunnel wil je het liefst het overzicht bewaren. Het gaat er in deze fase immers om dat de potentiele koper de funnel succesvol doorloopt en op de bestelknop drukt. Elke afleiding kan voor onduidelijkheid zorgen. Een animatievideo vervangt overbodige uitleg, afbeeldingen en lappen tekst op de bestelpagina.

Stap voor stap
Met een animatievideo kun je de stappen in het bestelproces perfect nabootsen zoals deze er in werkelijkheid uitzien. Je kunt de potentiele koper bij de hand nemen en het proces laten zien. Dit zou natuurlijk ook met een schermopname kunnen, maar met een animatievideo kun je bepaalde stappen verduidelijken door middel van geanimeerde scenes. En daarnaast vinden de meeste mensen het nu eenmaal fijner om naar een animatie te kijken.

Laagdrempelige uitleg
Een animatievideo is de meest laagdrempelige videovorm die je kunt gebruiken in jouw bestelfunnel. Door de geanimeerde bewegingen komt de animatievideo minder overweldigend over. Ingewikkelde termen kun je inzichtelijk maken met toegankelijke animaties.

Offline verder
In sommige gevallen moeten jouw klanten nog offline stappen zetten voordat ze de bestelling kunnen afronden, zoals bijvoorbeeld printen, scannen of mailen. Tekstuele uitleg wordt vaak niet goed doorgelezen en de klant ziet belangrijke stappen over het hoofd. Met een animatievideo die automatisch begint af te spelen is de klant altijd op de hoogte.

Wees de klant voor
Mensen hebben tegenwoordig weinig tijd (en geduld!) en haken snel af wanneer een stap in het bestelproces onduidelijk is of teveel tijd in beslag neemt. Zorg er daarom voor dat je de klant te slim af bent. Beantwoord in de animatievideo die exacte vragen waar de klant mee zit. De video kan het verschil maken of een klant voor jou of voor de concurrent kiest.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Vragen over animatievideo in een bestelproces?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's Conversie verhogen? Met een animatievideo lukt het! Zo verhoog je de conversie op je website door middel van een animatievideo
BLOG / Animatievideo's Tips voor het maken van een animatievideo Vijf tips voor een animatievideo