Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Merkidentiteit overbrengen met een animatievideo

Merkidentiteit is één van de belangrijkste aspecten om een bedrijf goed in de markt te zetten. Met een sterke merkidentiteit creëer je een gevoel bij je bedrijf. Dit kun je laten zien door middel van een logo, kleuren, lettertypen en bepaalde slogans. Echter kun je met video je merkidentiteit nog beter overbrengen. Vertel je verhaal door middel van een animatievideo en laat je klanten weten waarvoor jij staat.

Tips om een animatie video persoonlijk te maken

Bewegende merkidentiteit met een animatie video

De lichaamstaal van je merk

Een merk kun je vergelijken met een persoon. Door middel van non-verbaal gedrag en lichaamstaal laat een persoon zien wie hij of zij echt is. Bij een bedrijf is dit niet anders. Een animatie video kan de lichaamstaal van jouw bedrijf laten zien en daarmee je merkidentiteit communiceren. Doormiddel van sterke visuals zorg je ervoor dat jouw lichaamstaal duidelijk over komt en de kijkers jouw video onthouden. Non-verbale communicatie laat dus goed zien wie je echt bent. Natuurlijk zijn voice-overs niet overbodig, maar de combinatie met sterke visuals maken hier het verschil.

Eenvoudig aanpasbaar

Een animatie video kun je volledig aanpassen aan jouw wensen. Zo komt je merkidentiteit perfect naar voren. Laat goed je merkkleuren, logo, lettertype en slogan zien. In combinatie met een voice-over kun je precies vertellen wat je wilt. Met video komt je merkidentiteit echt tot leven. De bewegende content laat nog beter zien waar jouw bedrijf voor staat.

Verandert er iets in jouw merkidentiteit? Bijvoorbeeld een nieuwe slogan of logo? In een animatie video is dit heel makkelijk te veranderen. Doordat alle onderdelen los staan van elkaar kunnen ze ook los worden aangepast. Voor kleine aanpassingen heb je dus niet een volledig nieuwe video nodig.

Passende animaties bij jouw merk.

Bij het maken van een animatie video is het belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft. Voor een serieuze organisatie zal een felgekleurde en drukke animatie bijvoorbeeld meestal niet passend zijn. Kies altijd voor een animatie stijl die goed past bij jouw merkidentiteit. De ene organisatie zal gebruikmaken van de nieuwste trends en technologieën op het gebied van animatie. Terwijl de ander juist kiest voor een traditionelere animatie video. Het belangrijkste is niet de technologie die je gebruikt, maar de manier waarop jij zichtbaar wilt zijn als organisatie..

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Eén identiteit, één ervaring

De animatie video moet dus goed bij jouw merk passen, maar ook moet hij overeenkomen met je andere content. Gebruik je bijvoorbeeld ook statische content op je website, dan kun je deze terug laten komen in de animatie. Je trekt dus je andere grafische content door naar de video. Hierdoor krijgen bezoekers steeds dezelfde ervaring, bij al je content. Dit zorgt voor eenheid en een duidelijke merkidentiteit.

Het verhaal achter jouw merkidentiteit in de animatie video

Laat zien waar jouw bedrijf voor staat. Ondanks dat het gaat om een animatie video kun je toch de menselijke kant laten zien van jouw bedrijf. Vertel het verhaal achter je merk of product. Wat is jouw visie? Hoe is het bedrijf opgericht? Wie is jouw team? Door middel van storytelling wek je vertrouwen op bij jouw klanten. Je bedrijf wordt meer dan alleen een naam en logo. Een animatie vertaalt dit verhaal naar video. Doormiddel van verschillende illustraties wordt de nadruk gelegd op jouw verhaal. Er ontstaan een gevoel en een persoonlijkheid.

Hoe kunnen we je helpen met je animatievideo?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Neem contact op!
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's Animatievideo maken: vier niet te missen trends voor je bedrijf Haal het beste uit animatie met deze vier trends
BLOG / Animatievideo's 10 redenen om te investeren in een animatievideo Wil je je doelgroep optimaal bereiken? Overweeg animatie!