Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Loop voorop met je eigen animatiestijl

Lees hoe je als bedrijf top of mind kunt worden met een unieke animatiestijl

We weten het allemaal al: afbeeldingen maar vooral video’s worden veel beter gedeeld dan alleen tekst. Kijkers worden veel meer getriggerd, de conversie is hoger, blabla, yadayada. Ook is animatie een heel aantrekkelijke vorm voor een bedrijfsvideo. Allemaal waar, maar guess what: jij bent niet de enige slimmerik die hierachter komt. Bijna iedereen – van postzegelverkoper tot slager – maakt tegenwoordig zijn eigen bedrijfsfilms. De kunst is om erbovenuit te springen, om herkenbaar te zijn en iedereen over jouw video’s te laten praten. Dat doe je met een prikkelende en geheel eigen animatiestijl.

Loop voorop met je eigen animatiestijl

Eén video is niet genoeg
Video is populair en overal schieten reclame- en bedrijfsvideo’s als paddestoelen uit de grond. Daarom ga je het niet redden met het maken van slechts één catchy video. De websitebezoeker of social mediagebruiker moet continu geprikkeld worden met nieuwe content, zodat jouw merk top of mind blijft.

Van een strategische video naar videostrategie
Goed, dan zorg je gewoon dat je iedere maand een verse video op je website en social kanalen knalt en klaar! Toch? Toch niet. Puur en alleen kwantiteit is helaas niet voldoende. Er moet een grotere gedachte achterzitten, zoals we al aangaven. Juist door die wildgroei aan video’s is het essentieel dat jouw bedrijf en merk herkenbaar zijn. Dat kan door middel van de inhoud, tone of voice, maar nog beter is het om een geheel eigen animatiestijl te hebben, die alle video’s met elkaar verbindt en je bedrijf (positief) onderscheidt van je concurrenten. Is de stijl nou echt succesvol, dan kun je nog een stap verdergaan en hem ook in andere marketinguitingen laten terugkomen. Voor een optimale synergie en merkherkenning.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Wees herkenbaar met eigen stijl
Voor als het nog niet duidelijk is: het ontwikkelen van een eigen animatiestijl is erg aan te raden! Voor de herkenbaarheid, om te beginnen, maar het kan verder gaan dan dat. Als je echt een unieke en interessante stijl hebt bedacht, kun je zelfs overal besproken en trending worden, niet alleen binnen jouw doelgroep. Kijk bijvoorbeeld naar spraakmakende voorbeelden van Belsimpel, waar cutouts van echte personen gebruikt zijn in de animatie, of Young Capital, die 3D-effecten toepast op oude foto’s en heel ritmisch monteert. Het levert toffe video’s op, met een unieke stijl die je vanaf het eerste kijkmoment direct met het betreffende merk of bedrijf associeert.

Samen een nieuwe animatiestijl bedenken

Geïnspireerd geraakt? Heel mooi, maar ga nu niet dezelfde ‘unieke’ stijl gebruiken die je in een andere video zag. Dan heb je het dus niet gesnapt. Het gaat echt om iets nieuws dat nog niemand anders – in marketing of op zijn minst in jouw branche – doet. Maar het moet wel bij je passen, dus ga eerst even goed met een team brainstormen wie je bent als bedrijf en wat voor gevoel je wilt uitstralen. Vervolgens kies je een animatiestijl en techniek die daarbij passen.

Denk groot en loop voorop
Een volledig nieuwe techniek zal moeilijk worden, maar vaak zit het hem in de combinatie van verschillende technieken. Motion capture, een rauwe stijl, 3D, 2D, zwart-wit, stop motion, rotoscoping, een combinatie van animatie en real life? Het maakt niet uit wat het wordt, zolang jij het maar bent!

En zolang het maar een beetje ‘spannend’ is. Ja, je moet herkend worden, maar als daarnaast iedereen je video wil zien en concurrenten je willen zíjn, heb je pas echt je doel bereikt. Dus ontdek als het even kan niet alleen je eigen identiteit, maar denk ook groot, ga voor cutting edge, en loop voorop met je eigen unieke animatiestijl.

Meer weten over een animatiestijl?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer animatievideo
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's Animatie video laten maken voor je bedrijf: als je echt op wilt vallen Dit zijn de redenen om te kiezen voor animatie video
BLOG / Animatievideo's Verschillende animatie video stijlen Welke stijl past het beste bij jouw organisatie?