Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

De kracht van een storyboard bij het maken van een animatievideo

Een wijs man zei ooit dat het leven als een doos bonbons is en dat je nooit weet wat je krijgt. Ok, prima. Of: niet prima, maar jammer, doe het er maar mee. Het is in ieder geval niet te hopen dat jouw animatievideo ook als een doos vol chocolaatjes is. Gelukkig bestaat er een perfect middel om alles zo precies mogelijk in beeld te brengen, zodat je de verwachtingen optimaal kunt managen. Dat middel is een storyboard.

De kracht van een storyboard bij het maken van een animatievideo

Animatievideo met Storyboard

Voorkom teleurstellingen
Verrassingen kunnen leuk zijn, maar als je een ander idee had bij jouw animatievideo dan de animators blijken te hebben en deze na het maken van de video terug naar de tekentafel moeten om van alles aan te passen, ben je meestal not amused. Je project loopt dan onnodige vertraging op en gaat waarschijnlijk ook (iemand) onnodig extra geld kosten. Met een storyboard dat één op één toont hoe de voltooide animatievideo eruit gaat zien, weet iedereen precies waar hij aan toe is en voorkom je dus teleurstellingen.

Overigens is de kans op teleurstellingen nóg minder groot als je naast een storyboard ook nog een moodboard en/of een stijlframe gepresenteerd krijgt. In dit artikel lees je wat precies de verschillen zijn tussen deze visuele impressies.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Je weet altijd wat je krijgt
Als we ‘storyboard’ zeggen, hebben we het (dus) over een exacte kopie van de beelden die je te zien zult krijgen in de uiteindelijke animatie, aangevuld met het script – oftewel, de letterlijke woorden van de voice-over – en eventueel geluidseffecten. Dus niet van die globale schetsen die je in de beginfase van de productie maakt, waarbij je zelf nog een voorstellingen moet maken van het echte eindresultaat.

Met een storyboard komt de video tot leven
Het is onze ervaring dat het concept veel beter uit te leggen is en klanten veel enthousiaster worden, als ze echt het complete plaatje voor hun neus hebben. Met een goed uitgewerkt storyboard zie je hoe de tekenstijl zal zijn, wat voor kleuren er gebruikt gaan worden en weet je hoe de verschillende scènes en belangrijke overgangen eruit gaan zien. Met andere woorden, hoewel je in een storyboard ‘slechts’ afbeeldingen en tekst ziet, is het alsof de animatie voor je ogen tot leven komt. Je kunt eigenlijk de hele video in je hoofd al zien en horen. En dat maakt alles zoveel makkelijker… en leuker.

Heb je vragen over het gebruik van een storyboard?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's Verschillende animatie video stijlen Welke stijl past het beste bij jouw organisatie?
BLOG / Animatievideo's Wat kost een animatie video? Wij belichten de factoren