Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Kosten en proces van een Uitleg Animatie

De kosten voor het laten maken van een uitleganimatie lopen vaak sterk uiteen. Wat zijn de kosten voor een gemiddelde uiteg animatie en wat kun je daarvoor verwachten? In onderstaand artikel geef ik een indicatie van de kosten en een overzicht van het proces en de doorlooptijd van een uitleg animatie productie.

Kosten en proces van een Uitleg Animatie

De onderdelen van een uitleganimatie

Het proces
Een uitleganimatie is onder te verdelen in 7 fases, namelijk;
1. Briefing
Een briefing is er om inzichtelijk te krijgen wat je wilt gaan uitleggen in de uitleg animatie en waarom. Wanneer dit helder is kun je meer de diepte in en over het concept gaan nadenken.

2. Creatieve invulling
Je hebt helder wat je wilt gaan uitleggen en waarom. Tijdens de creatieve invulling ga je kijken hoe je dit proces gaat vertalen naar visuele beelden. Wat wordt er daadwerkelijk gezegd in de video en welke stijl en tone of voice passen daarbij. Dit wordt verwerkt in een script.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

3. Voice-over
Vrijwel elke goede uitleganimatie wordt versterkt door een professionele voice-over. Nadat het script in de vorige fase is afgerond kan ook een passende voice-over worden uitgekozen. Devion maakt alleen gebruik van nationale en internationale top voice-overs. Bekijk onze voice-overs.

4. Storyboard
Het storyboard is een statische weergave van de uiteindelijk uitleganimatie. Het storyboard geeft een overzicht van de look & feel, de gesproken tekst en de overgangen tussen de verschillende scenes.
Uitleganimatie storyboard

5. Animeren
De voice-over is ingesproken en de verhaallijn + stijl ligt vast. In deze fase worden de tekenen echt geanimeerd en dus levendig gemaakt.

6. Muziek en geluiden
Wanneer de ruwe versie van de uitleganimatie is afgeleverd en goedgekeurd wordt muziek en geluid toegevoegd.

7. Inzet
De uitleg animatie is opgeleverd, maar dan begint het eigen pas. Waar wordt de uitleganimatie online ingezet en hoe worden de resultaten gemeten? Laat je hierbij vooral adviseren door een video marketing bureau.

Kosten van uitleganimatie

Wanneer het gehele proces bij een videomarketing bureau wordt neergelegd zal de totale productieduur veelal tussen de vier en acht weken in beslag nemen. De kosten voor een uitleganimatie kunnen sterk verschillen. Er zijn een aantal factoren die invloed op de prijs hebben, namelijk;
– Duur
De duur van een uitleg animatie heeft uiteraard invloed. Een uitleganimatie wordt meestal niet ingezet voor video advertising, omdat deze daar te kort voor is (+- 20 sec). Een gemiddelde uitleganimatie duurt tussen de 1 en twee minuten.

– Tekenstijl
Uitleg animaties zijn er in vele tekenstijlen. Is de stijl waar jij voor kiest basis of juist heel erg gedetailleerd? Gaat het daarnaast om bijvoorbeeld een 2d of 3d animatie? Bekijk hier de verschillende uitleganimatie stijlen.

Wanneer we kijken naar gemiddelde uitleg animatie, dan zullen de kosten voor een uitleg animatie variëren tussen de € 2.500,- en € 10.000,-. Wil jij specifieke prijsopgave ontvangen? Neem contact met ons op.

Ook een uitleg-animatie video laten maken?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie over uitleg-animatie?
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's Geheimen van succesvolle uitleg animatie Drie valkuilen bij een uitleg animatie
BLOG / Bedrijfsfilms 7 Tips voor Converterende Uitleg Video Zo wordt jouw uitleg video een succes!