Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Het hoe en waarom van animatievideo op social media [tips!]

Ben je er klaar voor? We hebben nog wat cijfertjes om je mee om de oren te slaan. Wist je bijvoorbeeld dat een mens visuele informatie maar liefst 60.000 keer sneller verwerkt dan tekst? Of dat een video je conversie met 80% kan verhogen? Ik snap dat je even de tijd nodig hebt om dat te verwerken… tenzij je dit nu net in een video had gezien. (Zie je wat we hier deden?) Het zijn maar een paar redenen waarom er massaal – en steeds meer – visuele content wordt geplaatst op sociale media. En dé manier om op te vallen tussen al deze content is gebruikmaken van een aantrekkelijke animatievideo.

Het grote voordeel van een animatievideo is dat je er echt alles in kwijt kunt en dat de kijker door de vorm meteen getriggerd wordt. Mede daardoor werkt animatie zo goed op social media. Maar er is meer:

Informatie snel en overzichtelijk in beeld brengen met een animatievideo

Cijfers, grafieken en tabellen
Het zijn niet de meest sexy onderdelen van een stuk informatie maar met (geanimeerde) tabellen en grafieken kun je tenminste wel cijfers snel en overzichtelijk in beeld brengen. In één oogopslag zie je opvallendste verschillen of ontwikkelingen voor je neus. Maar ook met cijfers kun je interessante dingen doen in een animatievideo; denk bijvoorbeeld aan het razendsnel op laten lopen van percentages, net als op een digitale snelheidsmeter in een auto. En uiteraard kun je de rest van de video zo aantrekkelijk en dynamisch maken als je wilt. Ok, je hebt dan geen zwoel kijkende of schaars geklede dames als clickbait in je animatiegereedschapskistje, maar dat hoeft ook niet altijd.

Het hoe en waarom van animatievideo op social media [tips!]

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Autoriteit
Met inhoudelijk sterke en actuele informatie in animatievideo’s ben je een partij om rekening mee te houden. Bezoekers zullen graag video’s en content van jouw bedrijf willen bekijken en delen. Juist de animatievorm straalt hierbij professionaliteit en onafhankelijkheid uit, terwijl de (harde) cijfers in dit soort filmpjes meestal meteen worden geaccepteerd. Met behulp van informatieve animatiefilms zal jouw bedrijf dus al snel als een autoriteit gezien worden.

“Animatievideo kan alles wat je wilt in een paar beelden vertellen”

Snack
Omdat visuele informatie zo snel verwerkt wordt en je met animatie alles wat je wilt in een paar beelden kunt vertellen, zijn animatiefilms ideaal voor sociale media. Want daar is alles een bitesize snack, die je razendsnel moet kunnen consumeren. Op je Facebook-tijdlijn ga je niet alle content uitgebreid bekijken; nee, je scant en beoordeelt alles razendsnel als Rain Man; of Neo in ‘The Matrix’. Zorg dan ook dat de kijker na één flits van je voorbijscrollende filmpje meteen denkt: ‘Dat wil ik kijken!’ (Toegegeven, ‘I know kung-fu’ is iets cooler, maar doet weer vrij weinig voor je conversie).

Tip: Houd je filmpjes zo kort mogelijk en verdeel je verhaal in momenten.
Als je het in anderhalve minuut kan zeggen, is dat beter dan vijf. Probeer daarnaast korte, afgeronde punten te maken, die na een seconde of tien al duidelijk zijn. Zo voorkom je dat kijkers afhaken en houd je ze bij ieder moment in je verhaal scherp.

Versterken van merkherkenning (kleurgebruik)
Zoals gezegd zijn animatievideo’s erg geschikt om de kijker vanaf de eerste seconde bij zijn lurven te grijpen. Maar wat bij het scrollen langs video’s op social media vooral goed op het netvlies blijft hangen, zijn kleuren. En aangezien je in een animatiefilm elke willekeurige kleur op ieder moment kunt inzetten, kun je hier je voordeel mee doen. Bijvoorbeeld door je merkkleur(en) goed te gebruiken.

Tip: Kies in het begin meteen voor je merkkleur of een kleur waar je niet omheen kan.
Ook je logo of naam is hierbij belangrijk trouwens. Je kunt wel heel opvallend rood en geel gebruiken, maar dan weet de kijker nog niet of hij zijn spaarpot om moet keren voor een sportauto of een hamburger weg moet gaan werken.

Boosten van content op je website
Een animatievideo op social media staat niet op zichzelf. Zo kun je in je film linken of verwijzen naar content op je eigen site. Daarnaast draagt de indruk die je maakt met je animatievideo ook bij aan de beeldvorming van je merk. Klanten kunnen ook op een later moment besluiten om eens een kijkje te nemen op je site. Als een consument aan jouw product denkt en dat gave, grappige, professionele animatiefilm schiet meteen door zijn hoofd, dan is het halve werk al gedaan. Definitely good!

Het hoe en waarom van animatievideo op social media?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's Conversie verhogen? Met een animatievideo lukt het! Zo verhoog je de conversie op je website door middel van een animatievideo
BLOG / Animatievideo's Verschillende animatie video stijlen Welke stijl past het beste bij jouw organisatie?