Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Haal meer uit je huidige Animatievideo’s (Tips)

Animatievideo’s zijn prachtig voor vrijwel elke business. Toch is een leuke animatievideo niet per definitie een succesvolle. Blijkbaar ben jij ook nog niet helemaal tevreden over het effect dat jouw animatievideo genereert. Daarom hebben wij een vier tips voor je om meer uit je huidige animatievideo’s te halen.

Haal meer uit je huidige Animatievideo's

1. Verkort je animatievideo

We beginnen gelijk met een lastige, want wat is nu de ideale lengte van een animatievideo? Er zijn namelijk succesvolle animatievideo’s van een half uur, maar zeker ook krachtige van slechts luttele seconden. Over het algemeen durven wij wel te stellen “hoe korter, hoe beter”. De ideale lengte ligt bij het gros van de commerciële animatievideo’s tussen de dertig en honderdtwintig seconden. Afhankelijk van je type business en de doelgroep kan dit variëren.

Extra tip: Veel bedrijven die een algemene animatievideo hebben laten maken, plaatsen deze ook op social media. Zij vergeten echter dat hun doelgroep op social media zich in een andere fase van de customer journey bevindt dan de kijkers op de eigen website. Plaats daarom een verkorte versie van je gehele animatievideo op social en stimuleer hen om de gehele versie op je eigen website te kijken.

2. Verbeter het videoscript

Een geschreven stuk op een website of een artikel is iets anders dan een videoscript. Heb jij bijvoorbeeld ooit een goede film zonder script gekeken? Precies! Jouw animatievideo heeft een videoscript nodig. Denk na of je überhaupt zelf een professioneel videoscript kunt schrijven of dat dit iets is dat je beter uit kunt besteden. Wanneer je besluit om zelf een typemachine te pakken, let dan op de volgende onderdelen;
– Doelgroep
Wie is precies je doelgroep? Hoe wil je hen aanspreken?
– Verhaalstructuur
Zorg dat de kijker van de video een heldere verhaalstructuur krijgt voorgeschoteld. Denk hierbij aan de klassieke ‘wat – hoe – waarom’.

(We hebben nog veel meer tips voor het schrijven van een goed videoscript voor animatievideo’s, bekijk ons artikel:
Hoe schrijf je een videoscript voor animatievideo’s?)

3. Focus op de kern

Jouw bedrijf, product of dienst is natuurlijk speciaal. Wanneer je over je eigen organisatie praat word je ongetwijfeld enthousiast. Dit is ook logisch, want vrijwel dagelijks ben jij bezig om alles net even ietsjes beter te maken. Hierdoor hebben we de gewoonte om de kijker te overladen met alles waar we voor staan. Maak eerst een keuze wat het doel van de video moet zijn. Ga je voor een informatieve video of voert promotie de boventoon? Wat wordt de kern van de boodschap? Probeer te zorgen dat de rest ondergeschikt is aan deze kern. Ga niet 10 voordelen benoemen, maar richt je op 1 of slechts enkele die relevant zijn voor de kijker.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

4. Kwalitatieve animatievideo’s

Wat wil je als bedrijf uitstralen? Wanneer je kiest voor animatievideo’s van een mindere kwaliteit, dan kan het zijn dat kijkers ook dezelfde kwaliteit van de organisatie verwachten in de aangeboden diensten, producten of service. Kies daarom voor illustratoren en animatoren met veel ervaring en een flexibele animatiestijl. Zo kun jij een stijl ontwikkelen dat past bij jouw visuele huisstijl.

Meer weten over animatievideo?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's Het hoe en waarom van animatievideo op social media [tips!] Dit is waarom animatie wordt ingezet op socialmedia en hoe jij daar gebruik van kan maken!
BLOG / Animatievideo's Hoe schrijf je een videoscript voor animatievideo’s? 7 tips voor het schrijven van een videoscript