Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Een animated video maken voor je bedrijf? Maak hem geanimeerd!

Een animatievideo is in het Engels een ‘animated video’. Deze term drukt niet alleen uit wat het is – een video vormgegeven met animatietechniek – maar ook wat het kan zijn. ‘Animated’ is namelijk ‘geanimeerd’, wat onder meer ‘bezield’, ‘energiek’ en ‘opgewekt’ betekent. En dat is precies wat veel meer animatievideo’s zouden moeten zijn. Als het onderwerp of de boodschap zich hiervoor leent, is het bijna je verantwoordelijkheid om de kracht van animatievideo te gebruiken en de kijker mee te nemen in een dynamische, bezielde wereld. Zo’n geïnspireerde video kan de kijker meevoeren naar grote hoogtes… om hem vervolgens te laten landen op jouw productpagina.

Een geanimeerde animatie maken? Vraag nu een offerte aan!

Een animated video voor je bedrijf? Maak hem geanimeerd!

Toon een dynamisch merk met animatie

Als je de beschikking hebt tot de wonderlijke gereedschapskist die animatie heet, waan je je een beetje een tovenaar. Of God, zo je wilt. Je kunt alles creëren wat er maar in je opkomt, dus waarom zou je genoegen nemen met simpele poppetjes, lijntjes en vormen en handelingen? Geneer je niet en pak eens flink uit met originele kleuren, bijzondere figuren, en onverwachte bewegingen (ook in de montage).

Het moet natuurlijk geen doldwaze adhd-kermis worden waar de kijker na 5 tellen al doodmoe van wordt en waarbij de boodschap en de identiteit compleet verloren gaan in al het animatiegeweld. Maar je zou wel gek zijn als je niet alles uit de animatievorm haalt, wat er voor jou inzit.

Animatie werkt voor elk bedrijf

Je hoeft echt geen sexy product te hebben om een prikkelende animatievideo te kunnen maken. Als je bijvoorbeeld inkoopsoftware verkoopt, hoef je niet alleen maar beelden van de interface te tonen om kijkers te informeren en inspireren. Zo kun je het inkoopproces mooi met animatie in beeld brengen, of het gevoel en gemak dat je ervaart bij de software met interessante vormen, bewegingen en iconen visualiseren.

“Denk out of the box en gebruik de kracht van animatie”


Laat personages en objecten rustig zweven of andere onrealistische dingen doen als dit het ‘gevoel’ van je product beter illustreert. Denk vooral ‘out of the box’ en gebruik de kracht van animatie.

Kijk naar animatietrends

Als je zelf niets origineels weet te bedenken, zijn er genoeg video experts die je verder kunnen helpen. Vaak kunnen ze een stijl creëren die perfect past bij jouw merk. Bovendien zijn ze op de hoogte van de laatste trends die jou kunnen helpen bij het maken van een extra dynamische video.

Een interessante animatietrend voor de komende tijd concentreert zich op 3D-animaties in combinatie met foto’s en 2D-objecten. Er kan steeds meer met 3D, maar dat weet de kijker wel. De uitdaging is om hier wat verrassends mee te doen, bijvoorbeeld door 3D-animatie te verstoppen in platte illustraties, zoals een vel papier dat omdraait en ineens een 3D-object aan de andere kant laat zien. Zo hou je de kijker alert en geïnteresseerd.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Een andere trend is isometrisch design, wat al lange tijd populair is in de grafische wereld. Dit is een beeld waarbij diepte ontstaat doordat je het schuin van boven bekijkt. Als je hier ook nog eens beweging aan toevoegt creëer je een bijna hypnotiserende ervaring.

Geanimeerde live action video’s

Ja, we hebben het hier over animatievideo’s. Maar ook live action video’s kunnen (deels) geanimeerd worden. En nee, dan bedoelen we niet alleen dat ze ‘energiek’ gemaakt worden. Want door met animatietechniek bewegende snelheidslijntjes toevoegt, of stralen die warmte, gedachten, liefde en andere emoties of (onzichtbare) beweging uitbeelden, maak je de video zowel visueel aantrekkelijker als inhoudelijk rijker. Wat beter is voor de aandacht voor de kijker én zijn mening over jouw product.

Kortom, je het nu in een live action of animated video doet: maak het vooral geanimeerd!

Ook een animatievideo laten maken?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's 10 redenen om te investeren in een animatievideo Wil je je doelgroep optimaal bereiken? Overweeg animatie!
BLOG / Animatievideo's De next big thing in animatie (en live action) De beste animatievorm en -strategie voor je bedrijf