Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Educatie is niet saai! De kracht van animatie bij het uitleggen van leermethoden

Weet je nog hoe saai de lessen vroeger waren op school? Dat de leraar je droge lesstof liet opdreunen, dat je de letters van de saaie tekstboeken voor je ogen zag dansen en dat je aandacht stiekem naar dat mooie meisje schuin achter je ging? Gelukkig hoeft leren tegenwoordig niet meer saai te zijn. Steeds vaker worden animatievideo’s ingezet om kennis over te dragen en verhalen tot leven te brengen. Leren was nog nooit zo leuk. Lees hier waarom de animatievideo zo succesvol is voor de educatieve sector!

Educatie is niet saai! De kracht van animatie bij het uitleggen van leermethoden

Animatievideo bij uitleggen van leermethoden

Attention please!
Het is een grote uitdaging om de aandacht van leerlingen vast te houden. Dat was het vroeger al, maar dat is in de 21ste eeuw nog veel moeilijker geworden, doordat millennials gewend zijn om hun aandacht te focussen op korte Youtubevideo’s en Twitterposts. Onderwijsinstellingen kunnen proberen daar iets aan te veranderen, maar ze kunnen beter de culturele veranderingen omarmen en de aandacht van leerlingen trekken met hippe animatievideo’s op school.

Van vaag naar fun
Soms kan het erg lastig zijn om een ingewikkeld onderwerp aan anderen uit te leggen. Een toelichting wordt al snel als abstract ervaren en dringt soms moeizaam door. Een animatievideo leent zich uitstekend voor educatieve doeleinden, omdat bewegende beelden tot de verbeelding spreken. What you see is what you get. Met korte, bondige en heldere visuele uitleg kan lesstof écht begrepen worden.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Weet je nog?
Het geheugen werkt zo dat het constant gestimuleerd moet worden. Hoeveel kun je nou nog echt herinneren van die lessen van vroeger op school? Vergelijk dat maar eens met hoeveel je je nog herinnert van je favoriete tekenseries. Weet je nog hoe je favoriete afleveringen van Tom & Jerry en Inspector Gadget afliepen? Wedden van wel?! Beeld en geluid triggeren het geheugen beter dan boeken. Animatievideo’s kunnen daarom met name leerlingen die visueel zijn ingesteld helpen om de informatie beter te onthouden.

Leren is leuk
Soms vergeten we dat leren niet alleen nuttig is, maar ook heel erg leuk kan zijn. En wat nou als we ervoor kunnen zorgen dat bijna alle leerlingen gemotiveerd zijn? Animatievideo’s kunnen op elke mogelijke manier worden vormgegeven. Met mooie beelden, grappige figuurtjes of knallende kleuren kunnen plezier en positiviteit worden toegevoegd aan het lesmateriaal. The sky is the limit. Leerlingen zullen geheid de informatie als een spons opzuigen.

Nadelen? Zeker niet!
Sommige mensen denken dat het produceren van animatievideo’s veel tijd en geld kost. Maar dat hoeft helemaal niet waar te zijn. Zeker wanneer een aantal video’s binnen eenzelfde serie worden geproduceerd. Ze kunnen daardoor niet alleen worden gebruikt om één concept uit te leggen, maar ook bijvoorbeeld om de lesstof van een vak als geschiedenis voor een héél schooljaar visueel te maken. Zo blijven leerlingen het hele jaar door geboeid en staat de zomervakantie alweer voor de deur voor ze er erg in hebben.

Vragen over animatie bij educatie?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Instructievideo's Video stimuleert leren Dus erg geschikt voor basisonderwijs
BLOG / Animatievideo's Hoe schrijf je een videoscript voor animatievideo’s? 7 tips voor het schrijven van een videoscript