Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Devion maakt 20 KNSB-video’s met schaatsregels voor wederzijds respect

De KNSB wilde een aantal essentiële regels binnen verschillende schaatsdisciplines kort en krachtig communiceren via een serie video’s, ter bevordering van een positieve sportcultuur. Devion had de eer om dit project uit de startblokken te laten schieten, in goede banen te leiden en succesvol over de finish te krijgen. Wat ons betreft mag het resultaat er zijn, maar het eindoordeel laten we graag aan de wedstrijdschaatsers en fans, voor wie de animatievideo’s bedoeld zijn.

schaatsvideo-promoblog-persbericht

Respect voor onze nationale sport

Schaatsen blijft onverminderd populair in Nederland. We doen het massaal (zeker als het gevroren heeft) en kijken er graag naar, mét en zonder snert. Kortom, schaatsen zit in ons DNA. Maar snappen we alle regels wel? Met al die wedstrijden en disciplines is het fijn als zowel schaatsers als (thuis-)supporters op één lijn zitten. Want “een goed begrip van de regels draagt bij aan het wederzijds respect”, zegt Jurre Trouw, manager KNSB Sportparticipatie.

Uitlegvideo’s voor schaatsers én supporters

Volgens Devions Sietse Heslinga, onze eigen ervaringsdeskundige als voormalig topschaatser, was een van de uitdagingen was om de video’s geschikt te maken voor zowel wedstrijdschaatsers als de supporters: “Marathonschaatsen wordt bijvoorbeeld voor kijkers veel leuker als je begrijpt wat je ziet. Maar ook voor de marathonrijders zelf moeten ze nuttig zijn. In de video’s zie je onder meer hoe je het beste kunt invoegen in een ‘treintje’ en wanneer het peloton voortijdig de baan moet verlaten als het door de kopgroep is ingehaald.”

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Duidelijk en herkenbaar

Sietse vertelt waarom er gekozen is voor animatie: “Met animatie kun je preciezer en flexibeler uitleg geven dan met echte beelden, waarbij je afhankelijk bent van de omstandigheden. De animaties tonen afwisselend overzichtsbeelden van bovenaf en close-ups. Zo zie je goed waar je op moet letten.”

In de video’s zijn per discipline de meest herkenbare onderdelen weergegeven, waarbij de video’s volledig de merkidentiteit van de KNSB en de website van Schaatsen.nl uitademen door de gebruikte vormen en kleuren. Je ziet en voelt meteen dat het om KNSB-video’s gaat.

Heldere schaatsvideo’s: een gat in de markt

Devion en de KNSB hopen met deze 20 video’s echt in een behoefte te voorzien. Sietse: “We kwamen erachter dat er nog helemaal geen online videomateriaal bestond met uitleg over schaatsregels, wat natuurlijk eigenlijk niet kan voor een schaatsland als Nederland. We zijn dan ook blij dat we dit gat konden opvullen; samen met een enthousiaste KNSB, die vol toewijding zijn expertise met ons deelde.”

Jurre: “Het resultaat is met veel enthousiasme ontvangen, door juryleden, fans, maar ook de media. En in Devion vonden wij niet alleen een ervaringsdeskundige in de vorm van Sietse, maar vooral een hele betrouwbare partij om mee samen te werken.”

“Het is erg fijn als je kan samenwerken met iemand die hetzelfde doel voor ogen heeft. Net als met schaatsen eigenlijk. Want of je nu een relay schaatst bij shorttrack of een ploegenachtervolging in Langebaan, je kan het niet alleen.”

Video lijnoverschrijding langebaanschaatsen:

Bekijk alle schaatsvideo’s hier.

Hulp nodig met je uitleg- of animatievideo?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's 10 redenen om te investeren in een animatievideo Wil je je doelgroep optimaal bereiken? Overweeg animatie!
BLOG / Animatievideo's 25 creatieve en inspirerende animatie video’s (voor je bedrijf) Een artikel vol inspiratie! Bekijk hier 25 creatieve animatievideo's