Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

De next big thing in animatie (en live action)

Een glazen bol zou mooi zijn. Maar met een scherpe blik kom je ook een heel eind. Als je goed om je heen kijkt en de online trends, views en shares in de gaten houdt, zie je snel zien of iets populair is… of wordt. Zo ook met corporate animatievideo’s en live action video’s. Elke marketeer wil maar wat graag weten wat de heetste, hipste, mooiste en slimste nieuwe manier is om video’s vorm te geven. Wij hebben al een goed idee.

De next big thing in animatie (en live action)

De beste animatiestrategie voor je bedrijfsvideo

Waar we vooral de grote toegevoegde waarde van animatie zullen terugzien, is als het wordt ingezet als een boost voor ‘normale’, live action video’s. Daarnaast is animatie bij uitstek geschikt om de kijker een volwaardige viewer experience te geven…

1) Animatie als ultieme boost voor je live action video (en andere content)

Door animatie en motion graphics in live action video’s te gebruiken, kun je handelingen highlighten en zowel personen als objecten een energie geven die niet gebonden is aan de wetten van de zwaartekracht. Je maakt de video visueel interessanter en hebt ineens veel meer mogelijkheden om een inspirerend verhaal te vertellen.

Denk dan bijvoorbeeld aan:

Motion tracking in live action video’s

Met animatie kun je allerlei soorten beweging(en) – van mensen, dieren, bomen, voertuigen… – in live action video’s benadrukken. Je kunt bijvoorbeeld de ervaring van snelheid vergroten, goed contrasten laten zien of gewoon heel snel duidelijk maken wat er gebeurt. En ja, het maakt de video ook meteen speelser, creatiever en visueel aantrekkelijker.

De next big thing in animatie (en live action) motion tracking

“Met animatie kun je alle verborgen werelden blootleggen”


Nog mooier is dat je met animatie alles kunt highlighten en ’tracken’ wat je wilt; ook onzichtbare dingen waarvan je weet dat ze er zijn, zoals gedachten, straling en stromen. Op die manier kun je allerlei werelden blootleggen die onder de oppervlakte liggen, maar wel heel interessant zijn.

De next big thing in animatie (en live action) motion tracking 2

Mix van elementen

Het fijne van animatie is niet dat de mogelijkheden binnen deze vorm eindeloos zijn, maar ook dat het makkelijk te combineren is met alle andere videovormen en -stijlen. Waarom zou je moeten kiezen als je ook voor een ultieme combinatie van elementen kunt gaan? Is het niet ontzettend interessant om ‘gewone’ live action personen – waar de kijker een onmiddellijke band mee kan vormen – samen te laten acteren met geanimeerde personages, objecten en omgevingen? Dit geeft die echte persoon vrijwel onbegrensde mogelijkheden om een visie of kwaliteit uit te beelden, én maakt de animatie op haar beurt een stukje menselijker.

De next big thing in animatie (en live action) mix van elementen

In het bedenken van de beste videovorm kun je overigens zo ver gaan als je wilt, en er alle mogelijke animatietechnieken tegenaan gooien. Foto’s, videomateriaal, motion graphics, illustraties, cutouts, live whiteboard animatie; wat er maar werkt…

De next big thing in animatie (en live action) mix van elementen the cue

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

2) Immersive animatievideo’s voor de beste viewer experience

Je kunt alles verbeelden wat je wilt met animatie. Hierbij kun je heel concreet en feitelijk te werk gaan, bijvoorbeeld door in te zoomen op details of het inzichtelijk maken van structuren. Maar je kunt een kijker ook echt meenemen. In een verhaal, een wereld… een ervaring.

Want dat is wat we willen tegenwoordig. We willen iets ervaren… een interactie voelen met een product. Dus moeten bedrijven er alles aan doen om de kijker goed kennis te laten maken met hun merkidentiteit. Want een merk, product of dienst, is een beleving; of zou dit moeten zijn. En de video en andere visuele (marketing)elementen moeten dit uitdragen.

De next big thing in animatie (en live action) immersive

Laat een kijker voelen wat jouw product is; niet pas wanneer hij het daadwerkelijk in handen heeft, maar meteen wanneer hij het voor het eerst op zijn netvlies krijgt, via een video. Op dat moment moet je hem al een fan zien te maken van je merk en hem laten ervaren wat jouw merk of product kan betekenen in zijn leven.

Met een onderdompelende, ‘immersive’ animatievideo kun je op een geweldige manier die viewer experience optimaliseren.

Meer weten over videomarketing?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's Animatievideo-verhalen: omdat bedrijven ook mensen zijn De kracht van verhalen
BLOG / Animatievideo's 10 redenen om te investeren in een animatievideo Wil je je doelgroep optimaal bereiken? Overweeg animatie!