Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

De kracht van animatie video

Geanimeerde afbeeldingen, getekende personages of animatie video´s, we zien ze steeds vaker in de media verschijnen. Zo hangen bushokjes vol met geanimeerde abri-campagnes, op televisie komen getekende reclames voorbij en online zien we op zowel gerenommeerde- als upcoming sites animatie video’s voorbijkomen. Wat beweegt bedrijven om animatie en in het speciaal animatie video in te zetten?

De kracht van animatie video

Animatie video is laagdrempelig

Een van de krachten van animatie is dat men niet ´echte beelden´ hoeft te vertonen. Zo hoeft het personeel geen promotie praatje te houden of moeten de machines opgepoetst worden omdat er een cameraploeg langs komt. Met een animatie video kan een bedrijf het imago creëren zoals men dat het liefst ziet. Animatie is verder laagdrempelig en kan daarom eenvoudig grote doelgroepen mensen aanspreken. Video is sowieso een communicatiemiddel dat een lage barrièregrens heeft voor de kijker. Men is veelal visueel ingesteld en kijkt daarom bijvoorbeeld liever een instructievideo over `Hoe een autoband te verwisselen´ dan dat men een handleiding gaat lezen om de autoband te kunnen verwisselen.

Animatievideo laten maken? Info & prijzen

De juiste boodschap met animatie video

Een animatie video is een vooraf bedachte video. Een video met echte beelden is uiteraard ook vooraf bedacht, maar toch heeft men geen volledige controle over de uiteindelijke beelden. Er kan altijd wat in beeld gebeuren, wat men liever had weggelaten of men kan een sterke positieve, maar ook negatieve associatie hebben bij de persoon(en) in beeld.  Bij een animatie video ziet de kijker dus altijd beelden die vooraf zijn bedacht. Deze beelden zullen daarnaast ondersteunend zijn aan de hoofdboodschap. De controle hebben over de invulling van de video en het kunnen meten van de acties die de kijker naar aanleiding van de video neemt is daarom een belangrijke reden dat steeds meer bedrijven video inzetten voor de marketing. Animatie video’s zijn daarnaast de afgelopen jaren betaalbaar geworden. Tot slot verdienen de kosten van een animatie video zich vaak terug door de hoge attentiewaarde en conversie verhogende inzet.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Vragen over animatievideo?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie over animatievideo
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's Wat kost een animatie video? Wij belichten de factoren
BLOG / Animatievideo's Verschillende animatie video stijlen Welke stijl past het beste bij jouw organisatie?