Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Commerciële animatievideo: het beste voor jouw boodschap en visie

Heb jij het gat in de markt gevonden? Het unieke product waar jouw doelgroep op zit te wachten? En zoek je naar de beste professionele en commerciële oplossing om de wereld kennis te laten maken met jouw visie? Zoek dan niet verder en laat een commerciële animatievideoanimatievideo maken! Het is het ideale marketingmiddel om mensen te informeren en emotioneren, op een hoogwaardige manier. Met een commerciële animatie bereik je twee belangrijke doelen: een haarscherpe focus op je boodschap én een perfecte verbeelding van jouw grenzeloze visie. En niet onbelangrijk: het oogt allemaal professioneel en stijlvol, met een sfeer die helemaal bij jouw merk past.

Commerciële animatievideo maken? Laat ons je helpen!

Commerciële animatievideo: het beste voor jouw boodschap en visie

Meer klanten én jouw visie ultiem in beeld… met een commerciële animatie

Animatie is ontzettend veelzijdig en kan heel veel voor je bedrijf bedenken. Waarschijnlijk meer dan je denkt…

Klikkende klanten en conversie

Er is niets mis met live action video. Bijvoorbeeld als je medewerkers in beeld wilt brengen omdat je graag een kijkje in de keuken geeft. Of als echte locaties en echte mensen belangrijk zijn voor je boodschap. Maar locaties en mensen kunnen ook afleiden. Zaken in de achtergrond, details in het acteerwerk, het uiterlijk van de acteurs…. het kan er allemaal voor zorgen dat kijkers met iets anders bezig zijn dan waar het eigenlijk om draait: jouw boodschap en product!

Nee, neem dan een animatievideo: hiermee kun je letterlijk en figuurlijk inzoomen op jouw product. Heb je aan bepaalde objecten, omgevingen of figuren geen behoefte: dan animeer je ze gewoon niet. Je kunt zo snel to the point komen als je wilt, en elk willekeurig element highlighten, met kleuren, kaders, (virtuele) zooms, buttons… alles wat maar werkt.

Zo zorg je ervoor dat de kijker precies die informatie krijgt die hij nodig heeft. Met de diverse animatietools die je tot je beschikking hebt, leid je de kijker moeiteloos naar effectieve CTA’s en conversieplekken, zowel in – en onder – de video als op jouw site.

Iedereen mee op reis met animatie

Heb je dat ook wel eens? Dat je een ambitieus idee hebt dat je maar slecht onder woorden kunt brengen? Je probeert het wel maar veel meer dan flarden blijven er niet over; alsof je een droom probeert te beschrijven. Niet ideaal als je klanten wilt overtuigen van je gave nieuwe product.

“Soms wil je gewoon een superstrakke, kwalitatieve commerciële animatie”


Denk dan aan animatie. Nee, niet als je er zelf ook geen touw aan vast kunt knopen. Maar als je een krachtig gevoel hebt of ideeën die andere mensen ook aan kunnen spreken, ga dan eens met een videomarketingbedrijf praten. Grote kans dat zij een passende visuele vorm kunnen vinden voor jouw brainwaves. Inderdaad, met behulp van animatie.

Het fijne van een animatievideo is dat je er werkelijk alles mee kunt laten zien. Je kunt het zo abstract of concreet maken als je wilt en elk mogelijk gevoel overbrengen. Alles wat je kunt dromen, kun je animeren. Concepten, strategieën, fictieve werelden en personages, het is allemaal geen probleem. Maar met animatie toon je ook een perfect beeld van jouw product, vanuit elk oogpunt en tot in het kleinste detail.

Zakelijke, high end animatie

We nemen het je niet kwalijk als je bij animatie denkt aan kindvriendelijke personages, knullige illustraties en een jolige toon. Maar hoewel er niets mis is met luchtig, en humor goed kan werken voor bepaalde producten, is het zeker niet voor ieder bedrijf de juiste aanpak. Soms wil je gewoon superstrakke, originele of gewoon kwalitatief hoogstaande beelden in je animatievideo hebben. Omdat je zo serieuzer genomen wordt door je doelgroep, bijvoorbeeld, óf omdat zo’n stijl simpelweg beter matcht met je merkidentiteit.

Met animatie kun je elke stijl creëren die je wenst, en een commerciële animatievideo kan jouw product precies die premium uitstraling geven die het verdient.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor verkoop
  • Video strategie voor onze organisatie die helpt bij de verkoop?
  • Hoe verspreiden we video met de meeste impact?
  • Waar moet een goede sales video aan voldoen?
Video's bekijken
Video strategie voor onze organisatie die helpt bij de verkoop? 5 minuten
Hoe verspreiden we video met de meeste impact? 9 minuten
Waar moet een goede sales video aan voldoen? 3 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Visie, kwaliteit, conversie: een killer combo

Kortom, welk product je ook te promoten hebt – of dit nu voor B2B of B2C is -: animatie is vaak dé weg naar het behalen van je (bedrijfs)doelen.

Met een commerciële of zakelijke animatievideo kun je perfect je visie weergeven, een kwalitatieve uitstraling geven aan je product én door de haarscherpe focus op jouw boodschap voor geweldige CTR’s en conversie zorgen.

Dit alles maakt van commerciële animatievideo een onweerstaanbare oplossing voor serieuze marketeers.

Meer weten over commerciële animatie?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Neem direct contact op!
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's Animatie video laten maken voor je bedrijf: als je echt op wilt vallen Dit zijn de redenen om te kiezen voor animatie video
BLOG / Animatievideo's Zakelijke animatie: strak, aantrekkelijk en… zakelijk In de huisstijl van jouw organisatie