Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Call to Action versterken met animatievideo (tips!)

Bijna elk bedrijf weet inmiddels dat animatievideo top is voor je conversie, brand image, en klantenbinding. Dus elk merk heeft al wel video’s geproduceerd; voor op de eigen website, YouTube, Facebook, in nieuwsbrieven etc. Maar nog niet ieder bedrijf verbindt deze video’s aan effectieve CTA’s; je weet wel: van die buttons en mededelingen waardoor klanten ook echt je product kopen… *Hello!! McFly, anybody home?* En dat is een gemiste kans van jewelste. Lees hieronder hoe je ook echt goed kunt doorpakken en klanten kunt winnen met je animatievideo’s. Oftewel, hoe je met video je Call to Action een boost kunt geven… en omgekeerd.

Call to Action versterken met animatievideo

Animatievideo met interactie

1. Zet een CTA ín je animatievideo
Ja, doei! Heb je net een creatieve, humoristische, tongen-los-makende video geproduceerd, moet je heel ordinair de opdringerige verkoper uit gaan zitten hangen met een ‘klik hier om te kopen’-boodschap. ‘Ja’, dus! Gewoon doen. Niet alleen zijn er manieren om de CTA heel natuurlijk in de video te verwerken – bijvoorbeeld door een personage of voice-over te laten benoemen in de video of door hem grafisch te laten passen bij de rest van de video – maar de kijker wíl deze informatie gewoon hebben. Tenminste, als jij je werk goed gedaan hebt door een goede video te maken.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

De kijker is, als het goed is, enthousiast geworden over jouw bedrijf, product of dienst en wil na het zien van de video dus ook direct actie ondernemen. Wie ben jij dan om hem met een kluitje het riet in te sturen? Om hem overal op de pagina te laten zoeken of er links of bestelmogelijkheden staan. Of erger: om hem tot Google te veroordelen. Bedien de klant dus op zijn wenken en geef hem die belangrijke link of zeg waar hij naartoe moet gaan.

2. Zet een CTA in je video: ook in het midden
Klopt, we gaan er nog even op door. Want het kan zomaar gebeuren dat je een CTA in je video plaatst maar een (te groot) deel van de kijkers hem niet eens te zien krijgt. Dan sla je je alsnog voor je hoofd. Zo is het een goede gedachte dat de CTA aan het eind van de video moet komen: je hebt alles gezegd wat je moet zeggen en nu kan en wil de kijker in actie komen. Klopt helemaal, en dit is een plek waar je zeker je CTA(’s) moet neerzetten. Maar… niet alléén daar!



Goed, bij (heel) korte video’s kun je ervan uitgaan dat de meeste mensen de video afkijken. Of als je ervan overtuigd bent dat mensen alles willen zien – bijvoorbeeld omdat je via de opbouw prikkelt om de video af te kijken. Maar bij veel video’s zullen er mensen zijn die wel beginnen met je video – en op zich geïnteresseerd zijn – maar om verschillende redenen eerder afhaken. Als je deze (potentiële) klanten ook binnen wilt halen, is het verstandig om halverwege de video – of nog eerder – ook een CTA te plaatsen.

3. Plaats de CTA of link direct onder je video
Een CTA combineren met een video betekent niet per se dat deze CTA alleen in de video zelf terecht hoeft te komen. Het is sowieso een goed idee om deze – en de belangrijkste link – eronder te plaatsen. Als het gaat om een YouTube-video kun je hem in de beschrijving opnemen en op je website gewoon meteen onder de video, bijvoorbeeld middels een tagline. Uiteraard hoeft het niet of/of te zijn. Zo kan de CTA in de video de link/CTA onder de video introduceren.

4. Maak je video aantrekkelijk / CTA-vriendelijk
Het spreekt voor zich, maar als je wilt dat kijkers 1) het einde van de video halen en 2) enthousiast genoeg worden om ook echt actie te ondernemen – middels een CTA – dan moet de video zelf ook wel aantrekkelijk genoeg zijn. Zorg dus dat je een aansprekende, prikkelende en inhoudelijk sterke animatievideo maakt waarbij kijkers na het zien bijna niet anders kúnnen dan in actie komen.

5. Voorbeeld: whiteboard animatie als set-up voor CTA
Als een effectieve CTA je doel is, is een whiteboard-animatie een hele handige vorm. Met een whiteboard animatie is het immers net of de klant een live video zit te kijken waarin hij persoonlijk aangesproken wordt, waarmee hij dus al meteen het idee krijgt dat er participatie van hem verwacht wordt. Het is ook een ideale animatievorm om stap voor stap naar een eindconclusie toe te werken, in dit geval de CTA.

Combineer CTA met animatieo: iedereen wil het

Er is eigenlijk geen reden om géén CTA in of bij je video te gebruiken. Je hindert er niemand mee. Integendeel: je klant wil het, jij wilt het… Alleen nog even de beste boodschap, vorm en plek bepalen voor de CTA bij je animatievideo en je bent helemaal klaar om te gaan genieten van meer clicks, klanten, conversie… the works!

Vragen over het gebruik van CTA in animatievideo?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's Verschillende animatie video stijlen Welke stijl past het beste bij jouw organisatie?
BLOG / Animatievideo's Wat kost een animatie video? Wij belichten de factoren