Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Animatievideo in de medische wereld: een absolute must

Als je in de gezondheidsindustrie reclame wilt maken voor een product of behandeling ontkom je niet aan het produceren van een Uitleg animatie. Vind je het een uitdaging om deze goed in elkaar te draaien? Begrijpelijk, maar gelukkig kun je dit overlaten aan de videoprofessional. Hij weet precies hoe je dit soort video’s zo effectief mogelijk maakt. Wel is het slim om alvast de keuze te maken voor animatie. Met een uitleganimatie kun je alles heel verantwoord en precies verbeelden, zonder vreemde bijsmaken. Zo wordt de video tenminste geen bittere pil voor de kijker.

Animatievideo voor medische sector

Uitleganimatie en gezondheidszorg: de perfecte match
Met een uitleganimatie in de medische sector kun je – in overzichtelijk 2D of diepgaand en indrukwekkend 3D – een visueel kunststukje afleveren waar Leonardo Da Vinci met zijn anatomische tekeningen alleen nog maar van kon dromen. Zoals we in het artikel “wanneer gebruik je een animatievideo” omschreven hebben, is het met animatie mogelijk om heel nauwkeurig lichamen in beeld te brengen, van botten tot stromend bloed in de aderen of samentrekkende hartkamers. Gewoon overzichtelijk en zonder een ongemakkelijk gevoel voor de kijker.
Maar ook de werking van ingewikkelde apparaten of de uitvoering van medische handelingen kan helder en zonder ‘ruis’ getoond worden middels uitleganimatie. En het maakt niet uit of de doelgroep een zorgprofessional is of een eindgebruiker, want je kunt met animatie moeiteloos de toon en complexiteit aanpassen. Kortom, healthcare en animatie gaan perfect samen.

 

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Medische uitleganimatie: veilig en foutloos
Als je een (medische) behandeling heel precies in beeld wilt brengen, dan kun je niet om een uitleganimatiefilm heen. Als het nauw luistert – en dat doet het meestal – dan is de kans dat het in een live action video in één keer goed gaat heel klein, aangezien patiënt(en), arts en producten allemaal zo moeten reageren als gepland. In een animatievideo breng je exact het gewenste in beeld. Ook het uitvergroten van een belangrijk onderdeel, zoals een naald of een deel van het lichaam, kan met animatie veel makkelijker. Tenslotte heb je niet (of nauwelijks) te maken met potentieel ongemakkelijke momenten, juridische of privacy-gerelateerde issues, bijvoorbeeld bij het tonen van naakte lichamen en/of inzetten van kinderen.

 

Geen second opinion nodig
Geloof ons maar rustig op onze blauwe ogen: werk je in de healthcare sector en wil je een video laten maken: kies dan voor een uitleganimatie. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen – soms kan een menselijk gezicht belangrijk zijn bijvoorbeeld – maar in verreweg de meeste gevallen is een animatievideo de way to go.

Kortom, voor de minste kans op afstotingsverschijnselen kies je voor een uitleganimatie.

Heb je je buik vol van flauwe medische metaforen en wil je gewoon zo’n uitleganimatie laten maken? Neem dan contact met ons op.

Heb je vragen over animatievideo in de medische wereld?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's Geheimen van succesvolle uitleg animatie Drie valkuilen bij een uitleg animatie
BLOG / Animatievideo's Kosten en proces van een Uitleg Animatie Inzicht in het laten maken van een uitleganimatie