Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Animatievideo in de medische wereld: een absolute must

Als je in de gezondheidsindustrie reclame wilt maken voor een product of behandeling ontkom je niet aan het produceren van een uitleganimatie (ook wel explanimation genoemd) – wat feitelijk een geanimeerde instructiefilm is – of ‘gewoon’ een geanimeerde productvideo. Waarom? Simpel, omdat je met een medische animatievideo alles kunt laten zien wat je maar wilt, tot in de kleinste details. Zonder dat je daarbij rekening hoeft te houden met de gevoeligheden die komen kijken bij het inzetten van menselijke acteurs of daadwerkelijke patiënten in een medische context. Het goede nieuws is bovendien dat er vele animatiestijlen en -types zijn om uit te kiezen, zoals lijnanimatie, karakteranimatie, 2D, 3D en verschillende mates van interactiviteit.

Animatievideo voor medische sector

Apparatuur en behandelingen: In detail en voor elke doelgroep
Met een uitleganimatie in de medische sector kun je – in overzichtelijk 2D of diepgaand en indrukwekkend 3D – een visueel kunststukje afleveren waar Leonardo Da Vinci met zijn anatomische tekeningen alleen nog maar van kon dromen. Zoals we in het artikel “wanneer gebruik je een animatievideo” omschreven, is het met animatie mogelijk om heel nauwkeurig lichamen in beeld te brengen, van botten tot stromend bloed in de aderen of samentrekkende hartkamers.

Maar ook de werking van ingewikkelde apparaten of de uitvoering van medische handelingen kan helder getoond worden in een medische animatie.

Het maakt ook niet uit of de doelgroep een zorgprofessional is of een patient, want je kunt met animatie moeiteloos de toon en complexiteit aanpassen.


Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Medische uitleganimatie: veilig en foutloos

Als je een (medische) behandeling heel precies in beeld wilt brengen, dan kun je niet om animatie heen. Als het nauw luistert – en dat doet het meestal – dan is de kans dat het in een live action video in één keer goed gaat heel klein, aangezien patiënt(en), arts en producten allemaal moeten reageren als gepland.

In een animatievideo breng je exact het gewenste in beeld. Ook het uitvergroten van een belangrijk onderdeel, zoals een naald of een deel van het lichaam, kan met animatie veel makkelijker. Tenslotte heb je niet (of nauwelijks) te maken met potentieel ongemakkelijke momenten, juridische of privacy-gerelateerde issues, bijvoorbeeld bij het tonen van ontblote lichamen of lichaamsdelen en/of het laten figureren van kinderen.

 

Interactiviteit in medische video’s geeft vrijheid

Een medische animatie kan op vele manieren een blik bieden op een behandeling of product, vanuit elke mogelijke hoek.

Deze vrijheid kun je ook aan de kijker zelf bieden, die via een interactieve component zelf zou kunnen beslissen wat hij wil zien.

Zo kun je de kijker meer controle geven, wat voor meer engagement zorgt met het getoonde product of onderwerp en de achterliggende organisatie.

Voor elke fase een medische video of animatie

Aangezien een medische animatievideo – of gewoon een medische video – zoveel vormen kan aannemen en zoveel functies kan hebben, en je hiermee een optimale connectie kan aangaan met de kijker, is het verstandig om verschillende van deze video’s in te zetten in de verschillende fases van de customer journey van jouw doelgroep.

Van de bewustzijns- tot de beslissingsfase – en verder – kunnen deze medische video’s gezamenlijk je kijker volledig overtuigen van jouw boodschap en vooral het noodzakelijke vertrouwen opwekken bij jouw merk, organisatie of product.

Animatie en gezondheidszorg: de perfecte match

We kunnen nog vele voorbeelden en redenen noemen, maar het is wel duidelijk dat de animatievorm ideaal is voor healthcare sector. Of je nu een animatie voor je ziekenhuis wilt inzetten of een video voor een specifiek medisch product, een behandeling of een uitleg wilt gebruiken, animatievideo’s zijn hier uitermate geschikt voor.

Met animatie voor de zorg bereik je je doelgroep simpelweg op de meest zorgvuldige manier.

Hulp nodig met je medische animatievideo's?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's Geheimen van succesvolle uitleg animatie Drie valkuilen bij een uitleg animatie
BLOG / Animatievideo's Kosten en proces van een Uitleg Animatie Inzicht in het laten maken van een uitleganimatie