Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Animatievideo voor interne bedrijfspresentaties

Dacht je dat je voor je interne presentatie af kon met wat cijfers en doelstellingen op een powerpoint-sheet, wat leuke ons-kent-ons grappen en dat verder een rondje biertjes met bitterballen tijdens de vrijdagmiddagborrel genoeg is? Think again! Ok, vooruit, als het gewoon wat updates betreft of minimale veranderingen van een business case, kán het genoeg zijn. Maar als het om een nieuw concept of langetermijnplan met vele fasen gaat, dan biedt een professionele animatievideo veel toegevoegde waarde; óók binnen je eigen bedrijf dus.

Even zonder gekheid, we hoeven je vast niet uit te leggen dat je intern soms hard moet werken om stakeholders te overtuigen en projecten van de grond te krijgen. Om jouw plan te kunnen steunen – waar uiteraard geld en resources voor nodig zijn – moet iedereen helder voor ogen hebben wat en vooral hoe jij een en ander wilt realiseren. Daar komt de animatievideo om de hoek kijken.

Alles duidelijk: concept, einddoel en processen
Het mooie van een animatievideo is dat je álles helder kunt communiceren, of het nu om cijfers en grafieken gaat, een storyline met personages, of abstracte concepten en zaken die nog niet bestaan (en die dus ook niet gefilmd of gefotografeerd kunnen worden). Bij een grote business case of intern project zijn vaak verschillende van deze elementen betrokken. Door middel van een animatie video kun jij heel goed de verschillende stappen van een organisatieproces in beeld brengen, en heel concreet het eindresultaat visualiseren. Dat maakt het makkelijker om exact jouw visie over te brengen op je collega’s, mede-aandeelhouders of de betrokken bedrijven.

Animatievideo voor interne bedrijfspresentaties

Animatievideo in bedrijfspresentatie

Animatie = aandacht
Het voordeel van animatie is dat je vrijwel altijd de aandacht hebt. Het maakt niet eens uit wat de inhoud is, een gemiddelde animatievideo zorgt er gewoon voor dat je meteen rechtop gaat zitten en oplet. Een animatiefilm is vaak creatief, humoristisch en roept automatisch een nostalgisch gevoel op. Nu moet de inhoud nog kloppen, maar je video zal hoe dan ook gesprekstof opleveren voor bij het koffieapparaat of de waterkoeler.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Animatie video oogt professioneel
Het is fijn dat je de aandacht hebt, maar uiteraard zorg je er ook voor dat het er mooi, strak en georganiseerd uitziet. Dan scoor je meteen punten. In een zakelijke context laat een animatievideo namelijk al gauw een professionele indruk achter. En dat maakt je project – gevoelsmatig – meteen een stuk legitiemer.

Tegelijkertijd straalt zo’n interne animatievideo ook goed af op jou als persoon. Anderen kunnen hierdoor denken: ‘Hij is duidelijk serieus want hij heeft hier veel (tijd) in geïnvesteerd en gelooft echt dat het werkt.’ Het is niet zomaar een halfslachtig proefballonnetje dat je oplaat om te zien wie zo gek is om eraan te gaan hangen.

Eén geheel
Goed om te weten: een animatievideo is dé manier om iedereen in je bedrijf on board te krijgen voor jouw project. Maar maak nu niet de fout dat je tijdens de presentatie je video aanklikt, achterover gaat hangen en wat pinda’s of – in december – pepernoten en kerstkransjes weg gaat zitten werken. Het is niet de bedoeling dat je animatievideo alle traditionele elementen in je presentatie vervangt.

Zet de video gewoon in als één van de slides in je presentatie. Lijstjes, tabellen, afbeeldingen en tekst kunnen nog steeds ernaast gebruikt worden. Het handige van het beschikken over de animatievideo is dat je elementen hiervan ook in de andere slides terug kunt laten komen. Denk bijvoorbeeld aan screenshots, grafieken, kleurgebruik, maar ook gewoon inhoudelijke informatie uit de video die je later nog eens samenvat. Dan wordt je presentatie één mooi, dynamisch geheel.

Heb je vragen over animatievideo voor interne bedrijfspresentaties?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's Wat kost een animatie video? Wij belichten de factoren
BLOG / Animatievideo's Gebruik infographics voor een animatievideo Haal meer uit bestaande content!