Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Animatie video laten maken voor je bedrijf: als je echt op wilt vallen

Ken je dat gevoel? Heb je net een prachtige salto van de duikplank gemaakt en het applaus in ontvangst genomen, komt er een uitslover achter je die een dubbele salto met schroef maakt en messcherp in het water belandt. Waarna alle toeschouwers zich bovenop hem storten en niemand meer aandacht heeft voor jou. Heel frustrerend, maar er is goed nieuws: die uitslover kun jij zijn! Door een effectieve en unieke animatie video te laten maken waarmee je opvalt tussen de andere bedrijfsfilms.

Animatie video laten maken voor je bedrijf: als je echt op wilt vallen

Meteen een animatie video maken? Vraag nu een offerte aan!

Ok, even voor de duidelijkheid: echte uitslovers houdt niemand van. Alleen maar de aandacht op je zelf trekken en overdreven uitpakken met een stijl die helemaal niet bij je past, gaat je weinig clicks, likes of aankopen opleveren. Wat wél werkt is het maken van een animatie video die niet alleen je boodschap doeltreffend communiceert, maar ook een authentieke sfeer uitademt, de kijker prikkelt, en wat anders doet dan de rest.

Animatie video geeft je merk een gezicht

Als je als bedrijf of merk wilt opvallen en contact wilt leggen met je doelgroep – op de juiste plek en het juiste moment – dan kun je niet om het inzetten van video heen. Video’s worden nu eenmaal massaal bekeken online waardoor je meteen 1-0 achterstaat als je dit marketingmiddel niet inzet.

Dat is punt 1. Punt 2: als je op zoek bent naar een opvallende, creatieve vorm voor je bedrijfsvideo’s en de beste manier om je visie te tonen: kies dan voor animatie video. Niet dat er iets mis is met live action: sterker nog, soms is het gewoon de beste vorm voor jouw boodschap. Maar ben jij op zoek naar dat zekere ‘je ne sais quoi’, dan is animatie je vriend!

Dit zijn de redenen om te kiezen voor animatie video:

1) Onderscheiden met een eigen stijl

Je kunt overal creatief mee zijn, ook met live action video’s, maar met animatie video’s zijn de mogelijkheden zo talrijk – je kunt zoveel kanten op, met zoveel verschillende stijlen – dat dit de ideale vorm is om je te onderscheiden van je concurrenten. Kies de beste (hoofd)stijl voor je boodschap of product verzin vervolgens een visuele uitwerking die helemaal bij het gevoel van jouw merk past. Gebruik een combinatie van animatiestijlen, kies voor 2D, 3D, abstract of concreet, veel detail of juist een schetsmatige stijl, strak en professioneel of zwierig en los…. alles mag. Zolang het maar authentiek is.

Heb je echt een stijl of benadering gecreëerd die de sfeer van jouw merk volledig uitademt, dan kun je deze zelfs volledig ‘claimen’. Kijkers associëren deze stijl dan exclusief met jouw merk. Wat natuurlijk top is voor je herkenbaarheid en je eigenheid.

2) Verbeelden van jouw unieke visie

Hoe ongrijpbaar of juist concreet jouw unieke visie ook is – wat voor gevoel je ook wilt uitstralen – je kunt het overbrengen met animatie video. Je hoeft het niet te laten uitleggen door een ‘talking head’ in een live action video, je hoeft het niet ‘ongeveer’ te laten zien met zo goed mogelijk gekozen camerabeelden. Nee, wat je ook op dat eerste bierviltje hebt gekrabbeld, wat voor zweverige missie je op je site hebt staan, wat voor prachtig gevoel je ook in je achterhoofd hebt dat je klanten ook zouden moeten hebben, je kunt het overtuigend in beeld brengen met behulp van animatie. Animatie video is feitelijk de missing link tussen je visie en je klanten. De sleutel.

“Animatie video is de missing link tussen je visie en je klanten”3) Creativiteit tonen

Je gebruikt animatie video vooral omdat het zo’n krachtig middel is om je doel te bereiken – communicatie van boodschap én gevoel – en niet als doel op zich. Maar puur en alleen de keuze voor deze vorm kan ook goede effecten opleveren bij de kijker. Hoewel het absoluut niet gezegd is dat een animatievideo per definitie creatiever is dan een live action video, heeft animatie wel automatisch zo’n aura. Een kijker van een animatie wordt er continu aan herinnerd dat alles in beeld van de grond af aan geschapen is door de maker. En dat roept waardering op bij de kijker. Deze waargenomen creativiteit maakt van jou ook meteen een creatief, interessant en dynamisch merk in de ogen van de klant.

4) Scherpe focus op boodschap

Ja, animatie staat bol van de verbeeldingskracht en creativiteit, maar ook als het je vooral te doen is om het heel duidelijk communiceren van een heel concrete boodschap, is animatie video je beste vriend. Met animatie kun je tot in het kleinste detail inzoomen op een belangrijk stuk informatie. Je kunt zaken uitlichten, overzichten en structuren tonen, en er is bovendien geen ruis: er is niets op de achtergrond dat er niet thuishoort, want animators maken alleen puur functionele beelden, waarbij elke streep, kleur en beweging een reden heeft. Je kunt met animatie, kortom, je 100% richten op de boodschap die je wilt overbrengen.

scherpe focus

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

5) Eenvoudige branding in video

Als je een bedrijfsvideo maakt wil je – net als in praktisch iedere andere marketinguiting – duidelijk maken dat het om een product van jouw merk of bedrijf gaat. Dat jouw merk goed als zodanig herkenbaar is, dus. Dit hoeft niet altijd even opvallend – teveel exposure kan averechts werken – maar dat jouw branding op verschillende plekken op zijn minst subtiel terugkomt, is wel aan te raden. En dat kan bij uitstek goed in animatie video’s.

In animatie kun je je huisstijlkleuren, logo en andere grafische elementen van je merk heel makkelijk en natuurlijk terug laten komen. Daarbij kun je jouw merkelementen laten bewegen waardoor ze nog meer indruk maken of inhoudelijke waarde overbrengen op de kijker.

6) Combi met live action (voor het beste van twee werelden)

Ja, animatie is je vriend als je op wilt vallen. Maar dat betekent niet dat je wat tegen live action zou moeten hebben. Deze videovorm heeft zo zijn eigen voordelen en hier kun je ook in animatie video’s goed gebruik van maken. Wil je bijvoorbeeld de menselijke maat of het letterlijke menselijke gezicht van jouw medewerkers tonen in je video, dan kunnen er prima live action beelden geïntegreerd worden in jouw animatievideo. Dan heb je de onbegrensde mogelijkheden en scherpe focus van animatie, gecombineerd met de menselijkheid en herkenbaarheid van live action: win win dus.

7) Conversie verhogen

Wellicht ten overvloede, gezien de reeds genoemde voordelen van animatie video, maar een strategisch geplaatste animatie video is niet alleen heel effectief op social en vele andere kanalen waar potentiële klanten in aanraking kunnen komen met je merk, het kan ook wonderen doen voor je conversie. Een inhoudelijk relevante animatievideo op een belangrijke landingspagina kan voor een dramatische verhoging van de conversiecijfers van die pagina zorgen. Wat altijd mooi meegenomen is natuurlijk.

Ook aan de slag met animatie video?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Laat ons je helpen!
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's Animatievideo maken: vier niet te missen trends voor je bedrijf Haal het beste uit animatie met deze vier trends
BLOG / Animatievideo's 10 redenen om te investeren in een animatievideo Wil je je doelgroep optimaal bereiken? Overweeg animatie!