Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

2D of 3D animatie, wat past beter bij jouw bedrijf?

Jij hebt als bedrijf een onwijs goede boodschap en die wil je van de daken schreeuwen. Sorry, maar tegenwoordig kun je echt niet meer wegkomen met die lange beschrijvende tekst, aangevuld met generieke stockfoto’s van net iets te enthousiast lachende twintigers en zakenmensen die elkaar high-fiven. Om je boodschap tot leven te brengen is een animatiefilm het ideale medium. Maar kies je dan voor 2D of 3D animatie?

2D of 3D animatie, wat past beter bij jouw bedrijf?

Plat en retro: 2D animatievideo’s

Hoe 2D eruit ziet hoeven we niet uit te leggen. Je weet vast nog wel van vroeger, dat je met je ouders naar de bioscoop ging en moest huilen toen de moeder van Bambi overleed. Retro? Meer dan retro zelfs! De 2D-methode bestaat namelijk al meer dan 200 jaar. Alles dat je in 2D animaties ziet is met de hand getekend, van personen en achtergronden tot de kleinste details. Door steeds nieuwe tekeningen te maken met een kleine verandering, wordt beweging gecreëerd. In de eerste instantie werden 2D animatievideo’s met de hand getekend, maar tegenwoordig kan dit ook digitaal.

Ruimtelijke poppen: 3D animatievideo’s

Weet je nog toen Toy Story uitkwam? Net echt! 3D animatie is een veel recenter medium, dat populair werd aan einde van de jaren ’90. Driedimensionale animaties worden niet getekend, maar ontstaan direct met behulp van een computer. Zie de animator als een puppetmaster; hij bestuurt een pop die met virtuele spieren en botten net zo kan bewegen als een echt mens. Bij 3D wordt de illusie van ruimte geschept en krijgen karakters en achtergronden een ruimtelijke dimensie.

2D of 3D animatievideo

Keuzes, keuzes, keuzes
2D of 3D animatievideo’s hebben een andere uitstraling. Denk aan The Lion King versus Finding Nemo. De stijl van 2D animatie is meer simplistisch en van 3D meer realistisch. Als je op zoek bent naar een vleugje nostalgie, gecombineerd met je eigen huisstijl dan zit je met 2d goed. Een nadeel is dat 2d toch plat blijft. Bij 3D kun je de realiteit nabootsen of een filmische sfeer creëren. Dit zorgt voor visueel aantrekkelijke video’s waarmee je alle kanten op kunt, the sky is the limit.

Hoeveel dimensies?
De keuze voor 2D of 3D animatie is afhankelijk van de boodschap die je wilt overbrengen. Gaat het om technische informatie, dan is een tweedimensionale film misschien niet het meest geschikte medium. Als je bijvoorbeeld de werking van een auto, machine of robot wilt laten zien kom je niet heel ver. In drie dimensies kun diepte tonen en voorwerpen van alle kanten bekijken. Je kunt als het ware eromheen vliegen, waardoor je complexe technieken en machines gemakkelijk uitlegt. Heb je daarentegen een heldere en simpel bericht en wil je de boodschap luchtig overbrengen, dan is 2D misschien toch meer jouw stijl.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Speel in op emoties
Met 2D en 3D animatie kun je verschillende emoties aanspreken. 2D animatievideo’s kunnen gemakkelijk emoties overbrengen omdat ze minder aan de realiteit gebonden zijn. Ze zijn geschikt voor humoristische berichten en doen ons denken aan onze jeugd doordat ze speels en luchtig zijn. Met 3D animatie kun je andere emoties aanspreken doordat het er heel realistisch uit kan zien. Deze animaties kunnen de drama van speelfilms overbrengen of realistische scenario’s creëren. Maak de keuze die bij jou past en dan staat jouw bedrijf binnenkort zeker in de spotlights. Klaar? Actie!

Heb jij vragen over 2D of 3D Animatie?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's Hoe schrijf je een videoscript voor animatievideo’s? 7 tips voor het schrijven van een videoscript
BLOG / Animatievideo's Loop voorop met je eigen animatiestijl Lees hoe je als bedrijf top of mind kunt worden met een unieke animatiestijl