Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

10 redenen om te investeren in een animatievideo

Wil je je doelgroep optimaal bereiken? Je imago en merkidentiteit een boost geven? Converteren als de beste? Dan moet je een animatievideo laten maken. Verrassend? Voor ons niet. Animatie is enorm creatief, veelzijdig en kan veel losmaken bij kijkers. Met als gevolg veel enthousiaste klanten en betere bedrijfsresultaten. Meer weten? Bekijk dan snel onze 10 redenen om te investeren in animatievideo(’s).

10 redenen om te investeren in een animatievideo

10 argumenten om een animatievideo te maken

1) Animatie zorgt voor kennis en een klik
Met animatievideo kun je bijna moeiteloos alles aan je kijkers duidelijk maken, hoe abstract of technisch ook. Emoties, elektriciteit, extreme close-ups, dwarsdoorsnedes van machines, menselijke lichamen, dromen, toekomstplannen, organogrammen, je kunt het allemaal verbeelden met animatie. Zo blijft niets wazig en krijgt de kijker eindelijk die klik met je product die jij al vanaf het begin hebt.

2) Animatie trekt meteen de aandacht
Animatie heeft iets onweerstaanbaars. Iemand die vanuit een ooghoek een animatievideo ziet, stopt meteen waar hij mee bezig is, en draait onmiddellijk zijn hoofd de juiste kant op; als een stokstaartje die een lokroep hoort. Zeker als de video een beetje creatief en dynamisch is, is het bijna onmogelijk om niet te kijken.

3) Animatie laat zien hoe creatief en dynamisch je bent
Animatie is van nature een videovorm die de hand van de maker laat zien. De kijker ziet dat hier tijd en vakmanschap in is gestoken en dat er niet ‘alleen maar’ een draaiende camera ergens op is gericht. Door animatie te gebruiken straal je daardoor meteen uit dat je niet stil zit en zoekt naar creatieve oplossingen. En dat is goed voor je imago.

4) Animatie onderscheidt je van je concurrenten
Met animatie kun je heel goed een eigen stijl ontwikkelen of kiezen die mensen alleen met jouw merk zullen associëren. Dit is een geweldige manier om je te onderscheiden van je concurrenten. Want bij iedere video zal er nu – alleen al door de stijl – meteen merkherkenning zijn. Wat goud is in marketingland.

5) Animatie maakt gelukkig
Nee, kijkers gaan doorgaans niet meteen een vreugdedansje doen en hun buurman of collega omhelzen na het zien van een animatiefilm. Maar het is wel zo dat animatie vaak een nostalgisch gevoel oproept en de verbeeldingskracht prikkelt. Wat de stemming van de kijker op zijn minst verbetert.

6) Animatie zorgt voor grafische eenheid in je marketingmix
Het is aan te raden om in al je marketinguitingen herkenbaar te zijn door je huiskleuren, logo, en eigen iconen en karakters overal op dezelfde manier terug te laten komen. Dit kan heel makkelijk met animatie. Omdat deze videovorm grafisch is, kunnen kleuren en figuren één op één overgenomen worden.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

7) Animatie is scherp: je ziet alleen wat je wilt zien.
Een van de verschillen tussen een live action en een animatievideo is dat je met animatie niets hoeft te laten zien dat je niet (per se) in beeld wilt hebben. Je animeert alleen het strikt noodzakelijke; precies wat nodig is voor jouw boodschap en gevoel. Zo wordt de kijker nergens door afgeleid.

8) Animatie is tijdloos
Een animatievideo kan potentieel langer meegaan dan een live action video, waarin zaken als de kleding, haarstijlen en objecten die in beeld verschijnen de video op den duur kunnen dateren. Hoewel een animatiestijl uiteindelijk ook ouderwets over kan komen, kun je de onderwerpen wel veel neutraler in beeld brengen, wat de video langer houdbaar maakt.

9) Animatie is makkelijk aan te passen
Wil je toch iets aanpassen in je video, bijvoorbeeld omdat een product is aangepast of een doelstelling van je bedrijf is veranderd, dan is dit met animatie snel opgelost. Je hoeft niet een hele filmcrew in te schakelen om belangrijke scènes of de hele video opnieuw te schieten, maar kunt je gewoon de relevante gedeeltes aanpassen. Snel en simpel.

10) Meer conversie en omzet met een animatievideo
Een animatievideo heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Een animatievideo laat je creativiteit zien, maakt je herkenbaarder, is langer bruikbaar, gefocust in zijn boodschap en simpelweg onweerstaanbaar voor kijkers. Daardoor wordt er vaker geklikt, langer gekeken en meer gedeeld. En dat betekent meer tevreden klanten.

Meer weten over animatievideo?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's Verschillende animatie video stijlen Welke stijl past het beste bij jouw organisatie?
BLOG / Animatievideo's Wat kost een animatie video? Wij belichten de factoren