Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Animatievideo laten maken?

De beste vorm voor jouw boodschap

Devion gaat als professioneel animatiebedrijf in Nederland verder dan productie. Als full service animatievideobureau maken we animatievideo’s die jouw merkidentiteit uitstralen. Wij helpen bovendien bij de verspreiding en het meten van de prestaties. Zo ben jij verzekerd van optimaal bereik en de grootste impact.

Alle (video)disciplines

Je vindt hier alle videodisciplines. Onze regisseurs, editors, scriptschrijvers en andere filmprofessionals werken perfect samen om de beste animatievideo te maken.

Volledige begeleiding

Je kunt gewoon je eigen gang gaan terwijl wij alles rondom de productie van jouw animatievideo verzorgen. Altijd met topresultaat.

Eigen merkidentiteit

Er is niets belangrijker dan jouw unieke karakter. Dit moet overal herkenbaar zijn voor je klanten. Daarom staat jouw merkidentiteit altijd centraal.

Onze animatievideo's Voorbeelden van animatievideo's
De Nationale PolitieAnimatievideo's
Container CentralenAnimatievideo's
RIS RubberAnimatievideo's
Smart SolutionsAnimatievideo's
De Nationale Politie
OvD-I
Loading
Container Centralen
Animatievideo
Loading
RIS Rubber
Bedrijfsfilm RIS Rubber
Loading
Smart Solutions
Smart Solutions
Loading

Animatievideo laten maken?

Voor elk project en budget hebben wij het juiste antwoord. Dus vertel ons je wensen en ontvang binnen 24 uur een overzicht van alle mogelijkheden.

  • Binnen 24 uur reactie
  • Helemaal vrijblijvend
Vraag informatie en prijzen aan
  • Ik wil meer vertellen
Geheel vrijblijvend

Wat kost een animatievideo?

Animatievideo laten maken: de prijs

We krijgen regelmatig de vraag wat het kost om een animatievideo te maken. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de animatiestijl (2D vs 3D; karakteranimatie of lijnanimatie etc.) en de lengte van de video. Uiteindelijk kunnen we voor vele budgetten kwalitatieve en doeltreffende animatievideo’s produceren.

Unieke animatie laten maken

Productie én marketing, helemaal op maat

Animatievideo’s worden ingezet om processen, producten of andere informatie helder uit te leggen. Dit doen we op basis van jouw input. Maar het maken van de animatievideo is niet genoeg: je wilt ook je publiek bereiken en dit bereik goed kunnen meten. Daarom zijn we voortdurend gericht op een effectieve videomarketing.

Onze werkwijze

Welkom in onze keuken

Afhankelijk van de complexiteit is de doorlooptijd van een animatievideo zo’n drie tot zes weken. Er zijn verschillende feedbackmomenten, zodat je niet verrast wordt en altijd zeker weet dat de animatie in lijn is met jouw wensen. Verder kunnen we je helpen met de verspreiding van de video.

Info & prijzen

Hoe maken we een animatie?

In 6 stappen naar een animatievideo
Stap 1: Kick-off

Voordat we jouw verhaal in beeld gaan brengen achterhalen we eerst graag het karakter van het merk en de essentie van je organisatie. Zo kunnen we je animatiefilm voorzien van de juiste merkidentiteit.

Stap 2: Concept

Nu is het tijd om onze concepters alle ruimte te gunnen. Laat ze los in de brainstormruimte en op hun laptops, geef ze wat sterke koffie en voor je het weet liggen er verschillende creatieve concepten om uit te kiezen.

Stap 3: Script

Het best passende concept gekozen? Dan trekken onze taaltovenaars ten strijde om woorden te vinden, zinnen te stapelen en punchlines te smeden die weten te raken. Met de de juiste emotie voor jouw doelgroep.

Stap 4: Storyboard

Natuurlijk wil je vooraf al een indruk hebben van de uitstraling van de visuals. Geen probleem. Onze animatoren brengen het script tot leven in een storyboard. Zoveel mogelijk in jouw eigen huisstijl.

Stap 5: Animeren

Ons favoriete onderdeel van het proces: animeren! Hier ontstaat een animatievideo om trots op te zijn. Jouw eigen verhaal, met speciaal gecomponeerde muziek, een passende voice-over en nét dat extra vleugje magie.

Stap 6: Inzet

Je animatievideo online op je website of social media platform? Je hebt overal genoeg kijkers nodig. Daarom lichten we Google in en creëren we exposure waar jouw doelgroep zich begeeft. Voor het hoogste rendement.

“Het is een leuk team en ze dwingen je om zelf ook over je eigen concept na te denken” - Thomas Schouten - CEO Falcon InsprecT Partner at Falcker
Animatie zoals het hoort Kwestie van principes
Artikelen over animatievideo videomarketing blog
BLOG / Animatievideo's Animatievideo in de medische wereld: een absolute must Ga voor resultaat zonder complicaties met een uitleganimatie in de healthcare sector
BLOG / Animatievideo's Animatie op je website: 8 manieren om je site te verbeteren (in 2024) Trek meer bezoekers met deze 8 animaties op je website
Veelgestelde vragen Over een animatie laten maken
Wat is de ideale lengte van een animatievideo?

Mensen hebben een korte aandachtsspanne? Vinden we te kort door de bocht. Iedere kijker krijgt de video die hij verdient. Of liever, waar hij behoefte aan heeft. Dat bepaal je aan de hand van de plek waar de animatievideo bekeken wordt én de specifieke kijkersfase. Zo duurt een video-advertentie op LinkedIn of YouTube gemiddeld tussen de 5 en 30 seconden, is er op websites meestal een maximum van 60 seconden en kunnen explanimations en presentatievideo’s hier makkelijk overheen gaan. Daarbij is er soms behoefte aan informatie en soms aan gevoel. De boodschap is altijd: beperk je tot de kern.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd om een animatievideo te laten maken?

De doorlooptijd om animatievideo’s te laten maken is gemiddeld drie tot zes weken. Maar dit is maar het halve verhaal. In onze video’s brengen we je merk tot leven. Maar dat kunnen we alleen samen met jou. Daarom is het is belangrijk dat we op één lijn zitten. Inhoudelijk, creatief… én in onze agenda’s. Wat willen we bereiken met de animatie en hoe kunnen we daar samen aan bijdragen? Wanneer komen we bij elkaar voor een inspirerende brainstorm? Hoeveel feedbacksessies plannen we in? Is er spoed? Er zijn altijd wel extra stappen te zetten; creatief… en in de planning.

Hoe weet ik welke animatiestijl bij mij past?

Een goede vraag! Animatie is er in heel veel soorten en stijlen en is tot in de kleinste details op maat te maken. Daar houden we van, want het betekent dat we voor jouw organisatie een unieke en onmiddellijk herkenbare visuele stijl kunnen creëren. Daarbij is het essentieel dat die stijl écht past bij jouw waarden, zodat we je jouw authentieke merkidentiteit krachtig naar je kijkers kunnen communiceren. Door jouw input te combineren met onze vakkennis en creativiteit komen we samen tot de beste animatiestijl voor jouw merk.

Wat hebben jullie nodig voor een offerte?

Het is ons streven om jouw merkidentiteit optimaal over te laten komen bij je kijkers en ze het gevoel en de kennis te geven die je wilt overbrengen. Daarom moeten we vooral goed weten wie je bent en wat je doelen zijn. Wat daarvoor nodig is? Een openhartig gesprek. En indien mogelijk een brand guide, zodat we rekening kunnen houden met je huisstijl en de herkenbaarheid van je merk kunnen maximaliseren. Zodra we een duidelijk plan hebben, ontvang je een passende fixed-price-offerte. Vraag hier jouw persoonlijke offerte op..

Ik wil een video in meerdere talen. Kan dat?

Dat kan zeker! Veel van onze klanten hebben een internationale doelgroep en daarmee behoefte aan een voice-over of ondertiteling in meerdere talen. Wel zo handig dus dat wij de beschikking hebben over native speakers uit meer dan 50 verschillende taalgebieden. Daarmee ben je altijd verzekerd van een tekst of stem die volledig rekening houdt met de culturele eigenheid van de betreffende taal. Bij de keuze voor meerdere talen zorgt Devion voor de correcte implementatie van de voice-over zodat jouw kijkers altijd de juiste taal voorgeschoteld krijgen. Meer weten over het proces of de prijzen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Wat moet ik zelf doen en wat doet Devion?

Voor een video die inspireert, motiveert en volop jouw merkidentiteit uitademt, hebben we jouw input nodig. Want wil je de harten van je kijkers veroveren, dan moeten we eerst weten waar dat van jou voor klopt. Maar het bedenken, maken en verspreiden van de video kunnen we helemaal zelf. Dit doen we met een enorme dosis vakkennis en alle benodigde specialisten, van scriptschrijvers tot regisseurs en van animatoren tot marketeers. Zo ben je altijd verzekerd van een kwaliteitsvideo. Natuurlijk mag je naar hartelust meedenken en -kijken. Of gewoon lekker achterover te zitten. Wat jij wilt!

Waarom zou ik voor Devion kiezen?

Borstklopperij doen we niet aan. We laten liever ons werk en onze klanten voor ons spreken (zie referenties). Toch willen we er wel iets over kwijt. Als eerste videomarketingbureau van Nederland is Devion niet alleen gespecialiseerd in het bedenken en produceren van animatievideo’s, maar ook in het verspreiden ervan. We verzorgen het hele marketingtraject voor je video en hebben ons eigen beproefde recept om jouw video succesvol te maken. Met behulp van jouw merkidentiteit en het kijkerservaring-model past de video niet alleen helemaal bij jouw merk maar sluit hij ook altijd aan bij de beleving van de kijker.

Informatie over animatie video?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen